Η φωτιά έσβησε αλλά η στάχτη υπάρχει…

Βασίλης Βλαχόπουλος16 Φεβρουαρίου 2021

Αυτό που φαίνεται δεν είναι πάντα αληθινό, αυτό ισχύει στην κόντρα που ξέσπασε μεταξύ ΕΟΚ και ΑΕΚ με θύματα τους τρεις καλαθοσφαιριστές της Ενωσης. Οι δύο πλευρές προσπάθησαν να κρύψουν ό,τι συνέβη στο προηγούμενο 48ωρο, να σβήσουν μια φωτιά που άναψε αλλά παρά τις επίσημες θέσεις τους, η στάχτη παραμένει.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η ΑΕΚ εξέφρασε την οργή της για τη διαιτησία μετά τον αποκλεισμό από το Λαύριο στο Κύπελλο και κρίνοντας από τις δηλώσεις των εκφραστών της ΚΑΕ, φάνηκε ξεκάθαρα η δυσαρέσκεια για τη διαιτησία. Η απουσία των τριών καλαθοσφαιριστών της (σ. σ. Κατσίβελης, Χρυσικόπουλος, Μωραΐτης) στο πρώτο κάλεσμα της Εθνικής – ενόψει των αγώνων της προκριματικής φάσης του Eurobasket 2022 – δεν ήταν τυχαία. Αν πραγματικά υπήρξε παρανόηση του προγράμματος, η ΕΟΚ δεν θα εξέδιδε την ανακοίνωση-καταπέλτης το βράδυ της Κυριακής κάνοντας λόγο για «αφεντικά» του μπάσκετ και τονίζοντας ότι οι τρεις παίκτες έθεσαν εαυτούς εκτός ομάδας καθώς επίσης και ότι θα παραπεμφθούν στα αρμόδια όργανα. Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες προηγήθηκαν της επίσημης θέσης της Ομοσπονδίας.

Αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο πολύ βαριάς τιμωρίας των παικτών, η ΑΕΚ προχώρησε σε αναδίπλωση με τη δική της ανακοίνωση το βράδυ της ίδιας ημέρας. Η δε ΕΟΚ αποφάσισε να καλύψει τόσο την ΑΕΚ όσο και τους αθλητές – οι οποίοι ξεκάθαρα υπήρξαν θύματα αυτής της ιστορίας γιατί ήθελαν να ενσωματωθούν στην Εθνική από την πρώτη στιγμή – και στη νεότερη ανακοίνωσή της έγραψε ότι… «κατόπιν επικοινωνίας που υπήρξε από πλευράς ΑΕΚ, επισημάνθηκε ότι είχε γίνει παρανόηση του προγράμματος και ότι οι παίκτες επιθυμούσαν να είναι παρόντες στην προσπάθεια να ζητούσαν να γίνουν δεκτοί». Δηλαδή, τρεις παίκτες ταυτοχρόνως παρανόησαν; Προφανώς το πρόβλημα δεν ήταν οι παίκτες αλλά η αντίληψη που δυστυχώς υπάρχει, η αντιμετώπιση της Εθνικής ομάδας και το γεγονός ότι εδώ και χρόνια έχει μετατραπεί σε πεδίο έκφρασης δυσαρέσκειας για τη διαιτησία ή την ηγεσία της ομοσπονδίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.