«Η Φώφη Γεννηματά θα λείψει από την πολιτική ζωή της χώρας»

Metrosport Team26 Οκτωβρίου 2021

Ο επί σειρά ετών αρχηγός στο χάντμπολ του ΠΑΟΚ και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, Αντώνης Σαουλίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95,5 κια μίλησε για την Φώφη Γεννηματά που σήμερα έφυγε από τη ζωή μετά την άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Αναλυτικά όσα είπε

«Μια θλιβερή ημέρα για την πολιτική ζωή της χώρας, μια νέα γυναίκα, μια νέα πολιτικός μας «αποχαιρέτησε», η οποία έχει αφήσει θετικό αποτύπωμα. Σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι μέχρι πριν από 15 ημέρες προετοίμαζε την προεκλογική της εκστρατεία για την επανεκλογή της στη θέση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Μετά από 15 ημέρες βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να την αποχαιρετήσουμε. Οφείλουμε να πούμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Λίγο πολύ γνωρίζαμε τα προβλήματα της υγείας της, κανένας δεν μπορούσε να γνωρίζει ακριβώς την ένταση με την οποία νοσούσε. Αποδεικνύεται ότι και αυτή τη μάχη την έδωσε με γενναιότητα, δεν κρύφτηκε πίσω από το προσωπικό της πρόβλημα, δεν προσπάθησε να συγκινήσει κανένα, συνέχισε τη ζωή της. Δείχνει το μεγαλείο της ψυχής της και τη δύναμη με την οποία έδινε αυτή τη μάχη.

Το κακό είναι ότι ακριβώς στην ίδια ηλικία έχασε τον πατέρα της, τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά, τον ιδρυτή του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Επίσης, σε αυτή την ηλικία έχασε και τη μητέρα της. Δυστυχώς, φαίνεται ότι κάποια πράγματα είναι γραφτά στη ζωή του καθενός».

Αν υπάρχει κάποιο περιστατικό από τη προσωπική σου εμπειρία με τη Φώφη Γεννηματά που να αποτυπώνει τον χαρακτήρα της: «Η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που προσπαθούσε πάντα να ενώσει. Από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και στο ΚΙΝΑΛ με αγκάλιασε μου έδωσε την ευκαιρία να προσφέρω για τη βελτίωση της κατάστασης, αλλά τη βελτίωση των πραγμάτων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Ήταν ένας άνθρωπος μεγαλόψυχος και αυτό ακριβώς θα θυμάμαι. Τα περιστατικά αυτές τις ώρες είναι δύσκολο να τα θυμηθείς, ήταν ένας φιλικός άνθρωπος, δεν ήταν απόμακρη. Πραγματικά θα λείψει από τη πολιτική ζωή της χώρας».

Για ποιο λόγο δεν κατά φερε να ενώσει όλες τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ: «Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη κουβέντα, το αποτέλεσμα της οποία θα αποτυπωθεί μετά από πολλά χρόνια. Δεν νομίζω ότι δεν κατάφερε να ενώσει, η Φώφη όταν ανέλαβε κατάφερε να σταματήσει μια καθοδική πτώση. Κατάφερε αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος, κατάφερε μέσα από μια συλλογική προσπάθεια να συγκρατήσει δυνάμεις και να χαράξει μια αυτόνομη περπατησιά πάνω για το ΠΑΣΟΚ. 

Το ότι δεν κατάφερε πολλά περισσότερα δεν οφείλεται σε σχέση με αυτά τα οποία δεν πέτυχε η ίδια, όσο έχει να κάνει με τις άκρατες φιλοδοξίες ορισμένων στελεχών και τα οποία στη δύσκολή στιγμή πήδηξαν από το καράβι»

Για τις εκλογικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ: «Κάπως θα διαφοροποιηθουν ήδη από ότι ξέρω όλοι οι υποψήφιοι έχουν σταματήσει. Πλέον η κοινοβουλευτική ομάδα είναι χωρίς πρόεδρο, θα πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος και από εκεί θα ξεκινήσουμε. Οι διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ δεν σταμάτησαν ούτε με τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου και από όσο γνωρίζω και η επιθυμία της Φώφης ήταν να συνεχιστούν θεσμικά οι διαδικασίες»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.