Τιμωρία της FIFA στην Άρσεναλ για τη μεταγραφή του Άκπομ!

Metrosport Team03 Ιουλίου 2020

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής Mirror, η FIFA επέβαλε πρόστιμο 34.000 λιρών στην Άρσεναλ για τις ρήτρες στις πωλήσεις παικτών και προειδοποίησε ότι στο μέλλον, για παρόμοιες περιπτώσεις, οι κυρώσεις θα είναι πολύ πιο αυστηρές.

Η ποινή αφορά τις μεταγραφές  των Τσούμπα Άκπομ και Τζόελ Κάμπελ σε ΠΑΟΚ και Φροζινόνε αντίστοιχα. Πιο συγκεκριμένα, ανακαλύφθηκε ότι οι ρήτρες που είχαν συμπεριληφθεί στα συμβόλαιά τους όριζαν ότι η Άρσεναλ θα λάβει μεγαλύτερη αμοιβή αν μετακινηθούν σε κλαμπ του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην περίπτωση του Άκπομ, για παράδειγμα, η Άρσεναλ θα λάβει το 40% της μεταγραφής, εάν μετακομίσει σε βρετανικό σύλλογο, αλλά μόνο το 30% εάν πάει αλλού. Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA διαπίστωσε ότι η Άρσεναλ παραβίαζε τους κανόνες για τη σύναψη συμβάσεων, ενώ, παράλληλα, δεν είχαν δηλωθεί στο σύστημα.

«Η επιτροπή θεωρεί ότι με την απλή ύπαρξη αυτών των ρητρών, η Φροσινόνε και ο ΠΑΟΚ επηρεάζονται από την Άρσεναλ σε θέματα μεταγραφών» έγραψε το μέλος της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, Τόμας Χόλερερ: «Είναι προφανές ότι σε ένα σενάριο στο οποίο ο ΠΑΟΚ ή η Φροζινόνε λάβουν δύο παρόμοιες προσφορές για τη μεταφορά αυτών των παικτών, η μία εκ των οποίων προέρχεται από ένα σύλλογο στο Ηνωμένο Βασίλειο και η άλλη από ένα σύλλογο εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, θα είχαν την τάση να αποδεχτούν την προσφορά που προέρχεται από τον σύλλογο εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς θα ήταν πιο κερδοφόρα από καθαρά οικονομικής απόψεως».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.