Η FIFA θα καλύψει την οικονομική ζημία του ΠΑΟΚ από τον σοβαρό τραυματισμό του Εκόνγκ

Κώστας Πετρωτός26 Μαρτίου 2024

Από την πρώτη στιγμή που είχε προκύψει ο σοβαρός τραυματισμός του Εκόνγκ, ο ΠΑΟΚ είχε αποφασίσει να κινηθεί νομικά, όπως σας είχε ενημερώσει το metrosport.gr, για να καλυφθεί η οικονομική ζημιά που θα προέκυπτε από την μακρόχρονη απουσία του Νιγηριανού αμυντικού.

Το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προώθησε τον σχετικό φάκελο στο αρμόδιο τμήμα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας που ασχολείται με το πρόγραμμα club protection που εφαρμόζει μέσω ασφαλιστικής εταιρίας η FIFA, το οποίο ακριβώς διασφαλίζει τα συμφέροντα των συλλόγων από περιπτώσεις τραυματισμών παικτών τους όταν βρίσκονται σε υποχρεώσεις εθνικών ομάδων.

Στον φάκελο περιλαμβάνονται πλήρη στοιχεία για το συμβόλαιο του παίκτη και τις φιξ αμοιβές του βάσει της συμφωνίας που έχει γίνει μαζί του, οποίες θα καλυφθούν από την ασφαλιστική εταιρία με την οποία συνεργάζεται η FIFA για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που ορίζει ο σχετικός κανονισμός.

Αυτό, στην περίπτωση Εκόνγκ, προσδιορίζεται μετά τις πρώτες 28 μέρες από την επιστροφή του από το Κόπα Αφρικα μέχρι και την μέρα που θα ξαναμπεί στις ομαδικές προπονήσεις του ΠΑΟΚ.

Ο Εκόνγκ είχε επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη στα μέσα Φεβρουαρίου και περίπου μέχρι τα μέσα Μαρτίου ίσχυε το 28ημερο που ο σύλλογος συνεχίζει να καλύπτει τις αμοιβές του.

Από τα μέσα Μαρτίου περίπου μέχρι και την μέρα που θα ξανακάνει προπόνηση με την ομάδα του ΠΑΟΚ, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ θα αποζημιωθεί, βάσει των αμοιβών που προβλέπονται από το συμβόλαιο που έχει συνάψει με τον διεθνή Νιγηριανό, από την ασφαλιστική εταιρία που συνεργάζεται με την FIFA.

Βέβαια στην περίπτωση του Εκόνγκ, εγείρονται και ζητήματα διαχείρισης, καθώς σε συνέντευξη που έδωσε ομολογεί ότι στο διάστημα που έπαιζε τραυματίας με την εθνική Νιγηρίας δεν είχε υποβληθεί από τους γιατρούς της Ομοσπονδίας της χώρας του σε μαγνητική τομογραφία (!) ενώ είχε πρόβλημα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.