Η φετινή «πληγή» του Αρη

Γιώργος Στράντζαλης24 Απριλίου 2021

Tο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήρθε να αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα του φετινού Αρη. Ρίχνοντας μια ματιά στα αποτελέσματα της ομάδας στη διάρκεια της σεζόν, δεν είναι η πρώτη φορά που καλείται να αντιδράσει μετά από αποτέλεσμα-πισωγύρισμα. 

Συνέβη τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ηττήθηκε από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό σε δύο εντός έδρας σερί αναμετρήσεις, συνέβη και στον πρώτο γύρο των play off με τις ήττες από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. 

Αυτά τα αποτελέσματα αναδεικνύουν και την αδυναμία του να διαχειριστεί αγωνιστικά τα λεγόμενα “μεγάλα παιχνίδια” στην έδρα του, σε αντίθεση κυρίως με την αποτελεσματικότητα που παρουσίασε εκτός έδρας (και) στα αντίστοιχα παιχνίδια. Νίκησε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, δύο φορές τον Παναθηναϊκό (η μοναδική ομάδα που το κατάφερε μέσα στην ίδια σεζόν) και πήρε ισοπαλία στην Τούμπα, σε παιχνίδι μάλιστα όπου προηγήθηκε δύο φορές. 

Η διαφορά εντός και εκτός έδρας στα συγκεκριμένα 90άλεπτα, είναι χαώδης. Σε έξι ματς στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με τις ομάδες της πρώτης 5άδας της βαθμολογίας έχασε στα πέντε, ενώ εκτός πήρε 11 βαθμούς έχοντας μόλις μία ήττα από τον Ολυμπιακό στα play off. 

Το σημαντικό πρόβλημα του Αρη συνεπώς εντοπίζεται στη συγκεκριμένη κατηγορία αγώνων, στα ντέρμπι, στην έδρα του. Και στις πέντε αγωνιστικές που απομένουν έχει να υποδεχτεί Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, δύο παιχνίδια στα οποία μπορεί να επουλώσει κάπως αυτή την πληγή. 

Με βάση τους αριθμούς στον α’ γύρο των play off επίσης, ο Αρης ανέδειξε μία ανησυχητική αστάθεια στην απόδοσή του και μάλιστα σε κομμάτια του παιχνιδιού του, όπως η άμυνα, στα οποία στην κανονική διάρκεια εντυπωσίαζε. Σε πέντε αγώνες στα play off δέχτηκε τέσσερα γκολ και αντίστοιχα πέτυχε πέντε. 

Αυτό σε όλη την κανονική διάρκεια συνέβη μόλις μια φορά, την 10η και την 11η αγωνιστική, όπου είχε δεχτεί δύο γκολ από τον Ολυμπιακό και δύο από τον Ατρόμητο. Ενώ, να κάνει τρεις ήττες σε διάστημα πέντε αγωνιστικών συνέβη φέτος πρώτη φορά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.