Η ευθυνοφοβία του Ενινγκ και η διαχείριση του ρόστερ

Βασίλης Μάστορας11 Φεβρουαρίου 2020

Ο βαθμός που πήρε ο Αρης στην Τρίπολη ήταν πολύτιμος γιατί κράτησε την απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του κι έτσι δεν θα χρειαστεί να ανησυχεί για το αν τελικώς θα είναι στην 6άδα των ομάδων που θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ. 

Ακόμη όμως κι αν ο Αρης δεν πετύχαινε αυτό που πέτυχε την περασμένη Κυριακή στην Τρίπολη, θεωρητικά δύσκολα θα έχανε μία από τις θέσεις της εξάδας. Οι “κίτρινοι” αντί 33 βαθμούς θα είχαν 32 και θα απείχαν τέσσερις τελικά βαθμούς από τις ομάδες που βρίσκονται στην 6η θέση. Με δεδομένο ότι έχει δύο αγώνες στην έδρα του και μία έξοδο στη Λαμία και οι “διώκτες” του θα αναμετρηθούν μεταξύ τους, θα πρέπει να γίνουν πάρα πολλά για να βρεθεί ο Αρης εκτός πλέι οφ.

 Παρ’ όλα αυτά ο Ενινγκ δεν τόλμησε, ούτε κόντρα στον Αστέρα να κάνει ροτέισον στην 11άδα ώστε να δώσει ανάσες σε κάποιους βασικούς ποδοσφαιριστές. Ο Γερμανός χρησιμοποίησε και πάλι ποδοσφαιριστές που έχουν πολλά λεπτά συμμετοχής στα πόδια τους. Σε οποιαδήποτε άλλη φάση του Πρωταθλήματος ίσως αυτή η επιλογή να μην είχε ιδιαίτερη αξία.

 Με δεδομένο όμως ότι ο Αρης έχει μπροστά του έναν σημαντικό αγώνα Κυπέλλου και την “θερμή” διαδικασία των πλέι οφ, θα ήταν χρήσιμο ο Ενινγκ να έδινε κάποιες ανάσες σε 2-3 παίκτες. Συμφωνώ ότι δεν έχει πολλές αξιόπιστες λύσεις στον πάγκο, αλλά ο αγώνας με τον Αστέρα ήταν μία καλή ευκαιρία να πάρουν χρόνο συμμετοχής παίκτες-ρεζέρβες. 

Μ’ αυτό τον τρόπο ο Ενινγκ θα μεγάλωνε και το ενδιαφέρον παικτών που έχουν κουραστεί να ζεσταίνουν τον πάγκο. Απ’ ότι φαίνεται όμως ο Γερμανός προπονητής είναι ευθυνόφοβος. Διαφορετικά δεν δικαιολογείται το ότι κάνει αλλαγές μόνο κάτω από την πίεση απουσιών λόγω τραυματισμών ή τιμωριών. Οι λόγοι δηλαδή, που μπήκε στην 11άδα ο Δεληζήσης, δοκιμάστηκε στο άκρο της άμυνας ο Ροζ και βρήκε ρόλο στην επίθεση ο Λάρσον.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.