Η (ευκταία…) περίπτωση Πρίγιοβιτς!

Αρις Νικολάκης12 Ιουνίου 2021

Στη εν Ελλάδι σερβική παροικία δε συμφωνούν απόλυτα μαζί μας. Εμείς έχουμε την εντύπωση πως η επιστροφή του «πρίγκιπα Αλέξανδρου» στην Τούμπα είναι ευκταία. Οι καλοί μας φίλοι σε αυτήν τη – ριζωμένη στον τόπο μας - παροικία έχουν την εκτίμηση πως είναι κι εφικτή.

Εμείς, βλέπετε, δεν έχουμε στοιχεία. Κι έχουμε απλά, την εντύπωση. Αυτοί έχουν στοιχεία για τον «κανονιέρη» συμπατριώτη τους Κι έχουν την εκτίμηση. Συμφωνούμε φυσικά, όλοι πως η περίπτωση είναι ευκταία και για τον ΠΑΟΚ και για τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Τούτο δε, καθώς υπάρχει στην Τούμπα, στην Ελλάδα το περιβάλλον στο οποίο το ταλέντο του Σέρβου φορ καλλιεργήθηκε, άνθισε και κάρπισε. Ο ίδιος δε, πέρασε ζωή χαρισάμενη…

Υπάρχει βέβαια, στη μέση και το χρήμα. Ναι, δε λέμε. Κάθε επαγγελματίας και δη αθλητής που η παραγωγική διαδρομή του δεν κρατά μέχρι τα γεράματα, όπως των καλλιτεχνών, των επιστημόνων, την επιχειρηματιών κι άλλων, το χρήμα έχει «υλικό» για τα «φτιάξει».

Λένε λοιπόν στην εν Ελλάδι σερβική παροικία πως σαφώς η επιλογή νέας ομάδας από τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς εξαρτάται από την οικονομική της προσφορά. Εάν κι εφ’ όσον όμως, η διαφορά μιας ανώτερης προσφοράς από την προσφορά τού ΠΑΟΚ – τονίζουμε πως περί υπόθεσης πρόκειται - δεν είναι… αστρονομική, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς θα δικαιώσει την εκτίμηση της εν Ελλάδι σερβικής παροικίας. Για εφικτή επιστροφή του στον ΠΑΟΚ.

Για να δούμε , τι θα δούμε…

Όπως και να το κάνουμε πάντως, η παρουσία του «πρίγκιπα Αλέξανδρου» στην επίθεση του Κυπελλούχου αλλάζει τις ισορροπίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάντα στη θεωρία. Έτσι; Καθώς όταν έφυγε τότε από τον ΠΑΟΚ - έχοντας ισοπεδώσει τις αντίπαλες άμυνες στην Ελλάδα – συνέχισαν το… έργο του με ανάλογη επιτυχία ο Κάρολ Σφιντέρσκι και ο Τσούμπα Άκπομ. Για να τα λέμε τα πάντα, όλα.

Το γκολ δεν είναι μόνον προσωπική υπόθεση…

ΥΓ 1: Αν κι άργησε να αντιδράσει η ΕΠΟ – επειδή μάλλον, άργησαν να ενημερώσουν τον πρόεδρο της οι συνεργάτες του – αντέδρασε. Και το αποτέλεσμα της αντίδρασης θα μετρήσει! Το θέμα όμως, με τους αμετανόητους Σκοπιανούς δεν είναι μόνον αθλητικό. Είναι κι εθνικό. Το αντιλαμβάνονται έτσι στην Κυβέρνηση;

ΥΓ 2: Η νέα (μήτε πρώτη είναι, μήτε τελευταία…) πρόκληση των Σκοπιανών καταγράφεται στα …απόνερα της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών. Μπορεί να την έκατσε στο σβέρκο μας η τέως (συγ)Κυβέρνηση αλλά οφείλει η νυν Κυβέρνηση – δίχως να μπορεί, να την ξεκάτσει - να μην την (προσ)περάσει αβρόχοις ποσί!

ΥΓ 3: Θεωρούμε επίσης, πως σύσσωμη η αθλητική ηγεσία (φυσικά και δεν αναφέρουμε σε αυτήν τον υφυπουργό Αθλητισμού για προφανείς λόγους…) από την ΕΟΕ και τις Ομοσπονδίες οφείλει, να επιχειρήσει την αλλαγή του MKD. Τα αρχικά για τα Σκόπια τα οποία η ΔΟΕ, οι Παγκόσμιες Ομοσπονδίες κι οι Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες έσπευσαν να επιβάλλουν τότε αναγνωρίζοντας – κόντρα στον ΟΗΕ - σαν «Μακεδονία». Τώρα; Γιατί επικρατούν ακόμη αυτά τα αρχικά καθώς άλλαξε – με την υπογραφή της μειοψηφούσας στον λαό τέως (συγ)Κυβέρνησης - η ονομασία;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.