Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσει ο Φερέιρα με Μιχαηλίδη

Κώστας Πετρωτός10 Μαρτίου 2020

Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που συνοδεύουν έναν καλό προπονητή.Η εργατικότητα, η ικανότητα στην διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού που έχει στα χέρια του, το κοουτσάρισμα, η ευστοχία στις αλλαγές. Ενα ακόμη είναι και η ανοιχτομυαλιά. 

Το πόσο ένας προπονητής μπορεί να σκέφτεται έξυπνα κι ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις επιχειρεί να αποκομίζει κέρδη. Εχω την αίσθηση ότι την περίοδο που διανύουμε κρίνεται ακριβώς αυτό για τον Φερέιρα. Και υπάρχει ενα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα: η διαχείριση του Γιάννη Μιχαηλίδη. 

Καλώς ή κακώς (αυτή η συζήτηση αφορά ένα άλλο χαρακτηριστικό των καλών προπονητών, την προνοητικότητα) ο ΠΑΟΚ ξέμεινε από στόπερ. 

Κρέσπο, Βαρέλα τραυματίες, ο Ινγκασον τιμωρημένος για μία αγωνιστική. Δεν είναι εύκολο ένα 19χρονο παιδί να παίξει σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Όμως, αν ο Φερέιρα λειτουργήσει ανοιχτόμυαλα, θα αντιληφθεί ότι μόνο κέρδος θα έχει αν επιλέξει τον πιτσιρικά. Αν δεν πάει τοσο καλά κανείς δεν θα τον κατηγορήσει. Αν όμως σταθεί από αξιοπρεπώς μέχρι και πολύ καλά η ιστορία θα γράψει πως ο Πορτογάλος θα είναι ο προπονητής που του έδωσε την ευκαιρία για βάπτισμα του πυρός στο ανδρικό ποδόσφαιρο.

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (9/3)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.