Η Εύα Χαντάβα αποκαλύπτεται στο metrosport.gr!

Στέλιος Παρθενάκης20 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΘΕΝΑΚΗ

H Εύα Χαντάβα είναι από τις αθλήτριες που χαρακτηρίζονται για το πάθος τους και τον επαγγελματισμό τους.

Πωρωμένη με αυτό που κάνει, από τις καλύτερες Ελληνίδες βολεϊμπολίστριες που θέλουν τον καλύτερο για τον ΠΑΟΚ και τον εαυτό τους.

Με 7 χρόνια παρουσίας στο εξωτερικό η ύψους 1.87 ακραία του ΠΑΟΚ έχει σαν μότο της τη φράση «όταν κάποιος δεν πιστεύει σε σένα, τότε είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να σου κάνει...», θέτοντας ως σκοπό το καλύτερο για την καριέρα της.

Η Εύα Χαντάβα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει αναδείξει το ελληνικό βόλεϊ τα τελευταία χρόνια και την τελευταία διετία φορά τη φανέλα του «Δικεφάλου». Η 29χρονη άκρως εντυπωσιακή αθλήτρια αποκαλύπτεται στο metrosport.gr…

«Όσο πιο ψηλά γίνεται»

Αν ανήκεις στον ΠΑΟΚ, δεν μπορείς να μην έχεις υψηλούς στόχους και δίψα για επιτυχίες…«Όταν έχεις ψηλά τον πήχη, δεν μπορείς να μη δουλεύεις και να μην προσδοκάς το μέγιστο. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με DNA νικητή και νομίζω πως το ρόστερ είναι καλό. Δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά, αλλά κάναμε ντεμαράζ και στοχεύουμε στην τετράδα του Κυπέλλου και του Πρωταθλήματος. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς, παλεύουμε τα περισσότερα», τονίζει αρχικά λέγοντας στη συνέχεια. «Είναι πολύ σημαντικό για κάθε τμήμα του ΠΑΟΚ να διεκδικεί καλές πορείες. Το γυναικείο βόλεϊ είναι ταυτισμένο με τον κύριο Κώστα Αμοιρίδη, οπότε είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε ότι περισσότερο που μπορούμε σαν αθλήτριες…».

Η επαγγελματίας Εύα

Υψηλού επιπέδου επαγγελματίας η Εύα Χαντάβα προσπαθεί να είναι απόλυτα συνεπής στην καθημερινή της άθληση. Αυτό σημαίνει πειθαρχία σε όλα τα επίπεδα. Γυμναστική, διατροφή και ισορροπία σε όλα. «Θεωρώ ότι όσο προχωράει η σεζόν γίνομαι καλύτερη. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο τυπική στην προπόνησή μου, γιατί χρειάζεται σε όλα ισορροπία. Σε αυτό με βοηθούν πάρα πολύ ο διατροφολόγος μου Γιάννης Μαυρίδης και ο γυμναστής μας Λάμπρος Δανάς. Ενας αθλητής θα πρέπει να αγαπάει αυτό που κάνει και περνάει πολλές ώρες στο γυμναστήριο. Η διατροφή, η ψυχολογία, η προπόνηση, όλα παίζουν ρόλο. Είμαι ένας άνθρωπος με υψηλούς στόχους που ταυτίζονται με αυτούς του ΠΑΟΚ. Είναι σημαντικό να μπούμε στα πλέι οφ και την τετράδα του Κυπέλλου».

Από τα 14 στην Εθνική!

Το 2005, σε ηλικία 15 ετών, η Ευαγγελία Χαντάβα έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα της, όταν ξαφνικά ξέφυγε από το τοπικό επίπεδο ανταγωνισμού και βρέθηκε να αγωνίζεται στην Α1 με τον Ηρακλή (2005-2009). Κατά την παραμονή της στην ομάδα του Ηρακλή, της δόθηκε η ευκαιρία σε ηλικία μόλις 14 ετών, να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος για πρώτη φορά. 

«Για μένα το βόλεϊ είναι η ζωή μου. Βρίσκομαι από κορασίδα στις Εθνικές και είναι μεγάλη τιμή για μένα το εθνόσημο.Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου μακριά από το άθλημα, αλλά πηγαίνω χρόνο με χρόνο. Τα τελευταία 2 χρόνια είμαι ευτυχισμένη στον ΠΑΟΚ, θέλω να είμαι η ηγέτης του και στο τέλος να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Ελπίζω να είμαι υγιής και να παίξω πολλά χρόνια ακόμα επαγγελματικό βόλεϊ».

Η αγάπη της για το άθλημα και η δουλειά που κάνει καθημερινά αποτελούν την εγγύηση ότι θα μας απασχολήσει για πολλά χρόνια ακόμα με τις επιδόσεις της.

Εφτά χρόνια στο εξωτερικό

Η Εύα Χαντάβα γινόταν η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στη Βραζιλία, ενώ ήταν και η πρώτη Ελληνίδα που πήγε στην άλλη άκρη του πλανήτη, την Ινδονησία! «Μου αρέσουν οι εξωτικοί προορισμοί από κάθε άποψη, για τον λόγο αυτό έχω αγωνιστεί σε αρκετά Πρωταθλήματα και χώρες για 7 χρόνια», τονίζει στο metrosport.gr. Έχει περάσει ακόμα από την Ιταλία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Ρουμανία, Ταϋλάνδη, Τουρκία και τη Βραζιλία. 

Και επειδή η σάλα είναι για τους επαγγελματίες η πρώτη επιλογή, δε θα μπορούσαμε να μη την ρωτήσουμε για το μπιτς βόλεϊ… «Μου αρέσει πολύ κάθε δράση που έχει με το βόλεϊ… Όμως, για το χώμα ακόμα δεν είναι η στιγμή, μιας και είμαι αθλήτρια σάλας. Πιο πολύ σαν χόμπι είναι μια προτίμηση το καλοκαίρι μαζί με φίλους».

Γενικά, όλη της η ζωή περιστρέφεται γύρω από τον αθλητισμό, οπότε και τον χειμώνα και το καλοκαίρι η αθλητική ενδυμασία είναι η πρώτη της επιλογή!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.