Η «εξέγερση των οργανωμένων»: «Ο δικός μας ΠΑΟΚ δεν χάνει ποτέ»

Δημήτρης Μπούζας23 Ιανουαρίου 2021

Διάβασα με προσοχή τη χθεσινή ανακοίνωση των οργανωμένων του ΠΑΟΚ. Αφορούσε αποκλειστικά το πολύπαθο και «παραμελημένο» από τη λαϊκή – και όχι μόνον – βάση της ασπρόμαυρης οικογένειας μπάσκετ, το οποίο βίωσε κι εξακολουθεί να βιώνει δύσκολες καταστάσεις. 

Σήμερα στέκεται όρθιο και αναπνέει με τις ηρωικές αλλά και απεγνωσμένες προσπάθειες που καταβάλουν οι εναπομείναντες στις επάλξεις μαχητές (ο Θανάσης Χατζόπουλος και οι συνεργάτες του). Τεράστια τα αδιέξοδα και πιεστικές οι ανάγκες που το απειλούν. Δυστυχώς το τμήμα που κράτησε πολύ ψηλά τον ΠΑΟΚ στα πέτρινα χρόνια του και έδωσε περηφάνια με κορυφαίες ευρωπαϊκές διακρίσεις (την εποχή του μεγάλου ΝΙΚΟΥ ΒΕΖΥΡΤΖΗ) στα δύσκολα εγκαταλείφθηκε. Και το χειρότερο χρόνο με το χρόνο απαξιώθηκε. Με τον κόσμο να απομακρύνεται ακόμη και συναισθηματικά από το τμήμα και απο το «Παλατάκι». Οι επισκέψεις στο οποίο γινόντουσαν αραιές και μόνο σε επετειακές και εορταστικές εκδηλώσεις και μεγάλα παιχνίδια. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε και το κείμενο της οποίας το χαρακτηρίζω στον τίτλο σαν «εξέγερση των οργανωμένων», μέρος του οποίου θα σας παραθέσω, ειλικρινά με εντυπωσίασε. 

Λιτό κι ευκολονόητο, διαγείρει συναισθήματα αυστηρής προσήλωσης σε αρχές και ιδανικά που περικλύονται συνθηματολογικά σε καταλήξεις όπως «η αγάπη για τα τέσσερα γράμματα» και...«ο δικός μας ΠΑΟΚ δεν χάνει ποτέ». Πιστεύω πως δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο από το συγκεκριμένο μήνυμα που έστειλαν οι συνδεσμίτες. Ίσως να υπενθυμίσουμε μόνον ότι το χρέος όλων των μέλων της μεγάλης οκογένειας του ΠΑΟΚ κρίνεται ιερό, απέναντι σε εκείνους που έζησαν τις μεγάλες στιγμές ενός τμήματος που πρόσφερε τόσα πολλά και σήμερα ζητά απεγνωσμένα βοήθεια και στήριξη. Γράφει λοιπόν η ανακοίνωση των οργανωμένων με τίτλο: «Η στιγμή της επιστροφής για το μπασκετ έφτασε»: «Σήμερα, είναι η μέρα που έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε με πράξεις τον σύλλογο που αγαπάμε, αλλά και τους διοικούντες που καταβάλουν τεράστια προσπάθεια για την σωτηρία του. Υπάρχουν στιγμές, που το να διατυμπανίζεις την αγάπη σου για τα τέσσερα γράμματα δεν φτάνει. 

Έρχονται στιγμές, που πρέπει αυτή την αγάπη να την αποδεικνύεις και με πράξεις. Και μια τέτοια στιγμή έφτασε για όλους μας. Δεν έχει καμία απολύτως αξία, η συμμετοχή σε ραδιοφωνικές εκπομπές, ή «οπαδικές» ιστοσελίδες, αξία έχει η ενεργή συμμετοχή στα κοινά του συλλόγου, αξία έχει η συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ Π.Α.Ο.Κ.. Είναι εντελώς αδιάφορο αν μπορούν να μαζευτούν σε μια σελίδα του facebook, 20.000, 50.000 ή 100.000 ΠΑΟΚτσήδες, είναι άκρως σημαντικό να μπορεί η ΚΑΕ Π.Α.Ο.Κ. να αποκτήσει 20.000, 50.000 ή 100.000 μικρομετόχους.

Καλούμε όλους, οπαδούς οργανωμένους ή μη, εργάτες ή επιχειρηματίες, βετεράνους ή εν ενεργεία αθλητές του συλλόγου, όλους όσους αισθάνονται, ζουν και αναπνέουν για τα τέσσερα ιερά γράμματα, να συμμετέχουν ενεργά, ανεξαρτήτως ποσού, στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Καλούμε κι άλλους επιφανείς ΠΑΟΚτσήδες, να συστρατευθούν γύρω από το τμήμα και να στηρίξουν την προσπάθεια του κυρίου Χατζόπουλου. Ο Π.Α.Ο.Κ., μας έχει ανάγκη όλους. Η διοίκηση του μπασκετικού τμήματος αναφέρει πως ήρθε η ώρα να μετρηθούμε. Εμείς λέμε πως αυτός είναι ένας ακόμα αγώνας που καλούμαστε να δώσουμε, και πως….Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Π.Α.Ο.Κ. ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΠΟΤΕ...»


ΥΓ1: Το χούι δεν κόβεται. Ενώ ο Γκαρσία ζήτησε άμεσα τον αποδεδειγμένα ικανό μπακ Φράνκο Φεράρι να τον εντάξει στο ρόστερ και να βοηθήσει όπως βοηθάει ο Ουάρντα...η επιθυμία του σκόνταψε στον Γερμανό όπως τουλάχιστον αποδεικνύεται, ο οποίος γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια την αναγκαιότητα της άμεσης ενίσχυσης της ομάδας, έψαχνε λύσεις αλλού. Αφού το πράγμα χόντρυνε και δεν κατάφερε να καταλήξει σε κάποιον πατριώτη του, επέστρεψε άτακτα, εκεί που θα μπορούσε να το έχει κάνει πολύ πιο μπροστά. Συνήθειες (;) που δεν κόβονται, εκτός εάν υπήρξε απόπειρα «απομάκρυνσης» του Μπέου από τα δρώμενα και διατάραξη των σχέσεων του με τον Σαββίδη.


ΥΓ2: Το βλέπω λίγο χλωμό να ζητήσουν κάποιοι (συγκεκριμένοι) συγνώμη για την συμπεριφορά τους απέναντι στον Ουάρντα. Όσοι – και είναι γνωστοί – συνεργάστηκαν στην επιχείρηση «δολοφονίας του χαρακτήρα» του συμπαθέστατου αλλά και ιδιόρρυθμου Αμρ, κρύβονται και δεν έχουν το θάρρος (πλην ενός) να βγουν και να το κάνουν. Αρκούνται σε απλούς χαρακτηρισμούς για την απόδοση του, χωρίς να έχουν το κουράγιο να δώσουν στον κόσμο τις διαστάσεις που έχει η απόδοση του. Δυστυχώς για αυτούς δεν τους έδωσε περιθώρια να δικαιωθούν στις προβλέψεις τους.


ΥΓ3: Έψαχνε να βρει τρόπο να μειώσει τη νίκη του ΠΑΟΚ. Χαρακτήρισε τον αντίπαλο του χειρότερο από τη Λαμία, ενώ δεν αναφέρθηκε στην ομάδα που αβαντάρει και δημοσιογραφικά κοουτσάρει, με τα εξόφθαλμα κενά και τα μοιραία λάθη του αντιπάλου της.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.