Η εξαγορά του Παναιτωλικού από τον Καμίνσκι ταράζει τα νερά στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Δημήτρης Κανελλάκης09 Δεκεμβρίου 2022

Η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Παναιτωλικού από τον Φώτη Κωστούλα στον Μάτσιεκ Καμίνσκι, είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό έχει συμβεί στην Super League εδώ και πολύ καιρό. Είναι, ομολογουμένως, πάρα πολύ μεγάλο γεγονός ένας αλλοδαπός επιχειρηματίας, με περιουσία που αποτιμάται στο 1 δισ ευρώ, να αποφασίζει να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μάλιστα όχι σε μία από τις ομάδες του Big 5 αλλά σε μια από τις μικρομεσαίες, που έχει την έδρα της στην περιφέρεια.

Μιλάμε για έναν επιχειρηματία, ο οποίος πριν από λίγο καιρό κινήθηκε για την απόκτηση της Έβερτον και, λέγεται ότι, πρόσφερε 400 εκατομμύρια δολάρια. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής λίγα πράγματα γνωρίζουμε σχετικά με το σκεπτικό βάσει του οποίου ο Καμίνσκι επέλεξε να επενδύσει στην Ελλάδα, μέσω της εξαγοράς του Παναιτωλικού. Όπως και να 'χει, όμως, το μείζον είναι ότι έχουμε να κάνουμε με έναν επενδυτή ο οποίος διαχειρίζεται κεφάλαια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και ο προσανατολισμός του στα «διεθνή αθλητικά περιουσιακά στοιχεία» είναι ξεκάθαρος από την στιγμή που ίδρυσε την KAM Sports. 

Η εμφάνιση ενός τόσο ισχυρού επενδυτή στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι βέβαιο ότι ταράζει τα νερά. Είναι δεδομένο πως η παρουσία του Αμερικανού με πολωνικές ρίζες θα παίξει το ρόλο της προκειμένου να διαμορφωθεί ένα άλλο τοπίο. Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία όχι μόνο θα προκαλέσει, κατά πάσα πιθανότητα, αλλαγή στις υπάρχουσες ισορροπίες, αλλά θα κινήσει και το ενδιαφέρον γενικότερα για το ελληνικό πρωτάθλημα. 

Σίγουρα αυτή η εξαγορά θα συμβάλλει ώστε να στραφεί το ενδιαφέρον κι άλλων επενδυτών προς το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού θα προσπαθήσουν να διερευνήσουν τι ήταν αυτό που οδήγησε τον Καμίνσκι στην εξαγορά του Παναιτωλικού κι αν υπάρχει τέτοιο ενδιαφέρον που και τα δικά τους... βήματα να οδηγηθούν προς την Super League. Από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, είναι τεράστια επιτυχία ο ερχομός ενός επενδυτή με αυτό το βεληνεκές. 

Και είναι πολύ μεγάλη υπόθεση που μια ομάδα από την ελληνική περιφέρεια, η οποία ήταν σε πάρα πολύ καλά χέρια τα τελευταία 18 χρόνια, φαίνεται να πηγαίνει σε ακόμη καλύτερα. Διότι, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ο Φώτης Κωστούλας υπήρξε ένας από τους πιο σοβαρούς παράγοντες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ξόδεψε πάρα πολλά χρήματα για την ομάδα του Αγρινίου, φρόντισε ώστε ο Παναιτωλικός να διαθέτει ένα πολύ όμορφο γήπεδο κι ένα εξαιρετικό αθλητικό κέντρο, το Emileon, αλλά και να διαθέτει πάντα ένα ρόστερ ποιοτικό, με ποδοσφαιριστές ταλαντούχους, που θα προσφέρουν θέαμα, θα ικανοποιούν τον κόσμο και θα κρατάνε την ομάδα στην Super League.

Δεν το γνωρίζω, αλλά εικάζω ότι ο ερχομός του Καμίνσκι στην Ελλάδα, προκειμένου να επενδύσει στον Παναιτωλικό, οφείλεται στον Κωστούλα και δεν θα συνέβαινε αν δεν ήταν ο συγκεκριμένος μεγαλομέτοχος, έως και χθες, στην ομάδα του Αγρινίου. Εύχομαι η συγκεκριμένη εξέλιξη να κάνει ακόμη πιο ισχυρό τον Παναιτωλικό, διότι θα είναι πολύ σημαντικό για τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημά μας, κυρίως όμως να ανοίξει το δρόμο και για άλλους επενδυτές σαν τον Καμίνσκι να έρθουν στην Super League.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.