Η εβδομάδα της κρίσης για τον Άρη

Metrosport Team11 Ιουλίου 2020

Καθώς οι μέρες κυλούν σαν… νεράκι, κανένα ουσιαστικό ζήτημα στην ΚΑΕ Άρης δεν λύνεται. Σε εκκρεμότητα το ιδιοκτησιακό, έντονος προβληματισμός για το οικονομικό και αμφιβολία για το αγωνιστικό, δηλαδή για το αν θα υπάρξει η προοπτική δημιουργίας ομάδας!

Παρά τη συμφωνία με τον Δημήτρη Γουλιέλμο για τη μεταβίβαση των μετοχών, ο τελευταίος δεν υπέγραψε το συμφωνητικό. Τούτο βέβαια έχει μικρότερη σημασία μπροστά στην τεράστια δυσκολία που υπάρχει για την εξασφάλιση πόρων ούτως ώστε να ανταποκριθεί η ΚΑΕ στα κριτήρια συμμετοχής στο Πρωτάθλημα. Η «Μ» γράφει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ότι απαιτείται ποσό τουλάχιστον 400.000 ευρώ για την έκδοση εγγυητικών επιταγών, διακανονισμό των οφειλών της περσινής χρονιάς και πλέον, συμφωνίες με τους πιστωτές οι οποίοι δικαιώθηκαν στη FIBA. 

Επί του τελευταίου, ασφαλείς πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι είναι κρίσιμες οι δύο πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας. Είναι πιθανό να γίνει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο και παράλληλα να επιδιωχθεί επαφή με τη FIBA. Η ΚΑΕ Άρης θα ζητήσει πίστωση χρόνου για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών. Να μπορέσει δηλαδή να φτιάξει ομάδα για τη σεζόν 2020-21 και παράλληλα να της δοθεί χρονικό περιθώριο μεγαλύτερο των τριών εβδομάδων για να διακανονίσει τις οφειλές απέναντι σε οκτώ παίκτες. Η υπόθεση δεν είναι απλή καθώς η FIBA εμφανίζεται αδιάλλακτη. Ο Άρης ποντάρει και στο γεγονός ότι θα βρει συμμάχους καθώς η «ντιρεκτίβα» της FIBA αφορά κι άλλες ομάδες οι οποίες βρίσκονται στην ίδια ή ακόμη και σε χειρότερη θέση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.