Η Εθνική θα είναι έτοιμη στο Ευρωμπάσκετ, το αποτέλεσμα είναι το ζητούμενο- Μοιράζουν χαμόγελα οι Παίδες!

Στέλιος Παρθενάκης19 Αυγούστου 2022

Μπαίνουμε σταδιακά στην τελική ευθεία μονταρίσματος της Εθνικής μας Ομάδας, που έχει δώσει φιλικά με Ισπανία (δυο), Πολωνία και Γεωργία, ψάχνοντας τα πατήματα της.

Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ένας προπονητής υψηλών μπασκετικών παραστάσεων και γνωρίζει πολύ καλά πώς να διαχειριστεί την κατάσταση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα παίζει όσο και οπότε μπορεί, με αυτόν η Εθνική μας είναι φαβορί ακόμη και για το χρυσό.

Ο Παπαγιάννης δεν είναι ακόμη έτοιμος και θα πάρει χρόνο όταν το επιτρέπει η κατάστασή του. Πολύ δύσκολα δε θα είναι στο Ευρωμπάσκετ και η πεντάδα Σλούκα, Καλάθη, Παπανικολάου, Παπαγιάννη είναι από μόνη της πληρέστατη.

Ο Σλούκας ανεβαίνει, ο Ντόρσεϊ είναι ο καλύτερος σούτινγκ γκαρντ από την εποχή του Σπανούλη και η Εθνική μας δείχνει πλήρης. Αν ήταν και ο Μήτογλου, τα πάντα θα ήταν τέλεια.

Στη φροντ-λάιν μπορεί να βοηθήσει και ο Παπαπέτρου, ένα πολύ ψηλό και αθλητικό κορμί αν χρειαστεί!

Ως τώρα έχουμε δει αρκετά πρόσωπα από την Εθνική. Χρειάζεται πίεση, ταχύτητα, καλό πασάρισμα στον Γιάννη και απειλή με ελεύθερα σουτ.

Σήμερα είναι η πρόβα-τζενεράλε με την Τουρκία (21.00) για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ και το Ευρωμπάσκετ. Ο Λούντζης βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για τη δωδεκάδα και θα παλέψει με Καλαϊτζάκη, Κασελάκη και Μποχωρίδη. Οι υπόλοιποι είναι λιγο-πολύ γνωστοί: Οι τρεις Αντετοκούνμπο, Παπαπέτρου, Παπανικολάου, Παπαγιάννης, Ντόρσεϊ, Καλάθης, Σλούκας, Λαρεντζάκης, Αγραβάνης.

*Η ώρα των ημιτελικών έφτασε για την Εθνική Παίδων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει την Λιθουανία στα ημιτελικά (19:45, LIVE από το κανάλι της FIBA) για μία θέση στον τελικό του EuroBasket U16. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου είναι ότι καλύτερο έχουμε δει εδώ και χρόνια από τη νέα φουρνιά και έφερε χαμόγελα!

Μετά από την μεγάλη της νίκη επί του Ισραήλ με 75-67 στα προημιτελικά χάρη στην ανατροπή από το -14, οι παίκτες του Βαγγέλη Ζιάγκου θέλουν να συνεχίσουν την ξέφρενη πορεία τους και να φτάσουν στον τελικό της διοργάνωσης.

Άπαντες στην Εθνική είναι έτοιμοι να προσφέρουν με κάθε τρόπο και να παλέψουν για το εθνόσημο προκειμένου να πάρουν την πολυπόθητη νίκη. Στον άλλον ημιτελικό του EuroBasket U16 η Γαλλία θα αντιμετωπίσει την Ισπανία (22:00). Μέσα και ο Λιοτόπουλος, που θα «σφίξει τα δόντια».

*Από την άλλη εβδομάδα θα ασχοληθούμε με ΠΑΟΚ, Αρη και Ηρακλή!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.