Η Εθνική τελικά δείχνει χαρακτήρα και καλά στοιχεία από το ένδοξο παρελθόν

Βασίλης Μάστορας07 Ιουνίου 2022

Μετά τη νίκη επί της Β. Ιρλανδίας το ζήτημα που έμπαινε είχε να κάνει με το αν η Εθνική θα είχε την ανάλογη συνέχεια.

Και ο αγώνας της Πρίστινα ήταν μία καλή δοκιμασία για τις αντοχές της νέας Εθνικής ομάδας. Γιατί το Κόσοβο στο πρόσφατο παρελθόν δεν ήταν ομάδα του χεριού μας. Στην έδρα του στους τρεις αγώνες το είχαμε νικήσει μόνο μία φορά. 

Προχθές όμως φάνηκε η διαφορά. Η Εθνική μετά τα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα, που ήταν διάστημα προσαρμογής, ανέβασε στροφές και στο τέλος κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη.

 Συγχρόνως προέκυψε κι ένα ευχάριστο συμπέρασμα. Οτι η ομάδα που δημιουργεί ο Πογέτ, όταν προηγείται δεν ταμπουρώνεται προκειμένου να κρατήσει το πολύτιμο γκολ. 

Η Ελλάδα στην Πρίστινα, χωρίς οι γραμμές να χάσουν τη συνοχή τους, ήταν απειλητική επιθετικά και στο δεύτερο ημίχρονο δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες απ’ ότι στο πρώτο. Στοιχείο θετικό και απόδειξη της αγωνιστικής εξέλιξης της ομάδας.

Η Εθνική στην Πρίστινα αγωνίστηκε με πάθος, καθαρό μυαλό και πλάνο το οποίο το υπηρέτησε μέχρι το τέλος. Η προσπάθεια ήταν συνολική, αλλά από τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν ξεχώρισαν ο Δημήτρης Λημνιός, ο Τάσος Μπακασέτας και δύο σέντερ μπακ Χατζηδιάκος και Μαυροπάνος.

Σαφώς και το δύο στα δύο δεν αποτελεί θρίαμβο της Εθνικής, αλλά με δεδομένο ότι στο παρελθόν πετούσε βαθμούς στους αγώνες αυτού του επιπέδου, μόνο ικανοποίηση θα πρέπει να μας δίνει το ξεκίνημα της ελληνικής ομάδας στο Nations League. Κυρίως γιατί η Εθνική βγάζει μέσα στο γήπεδο αυτοπεποίθηση και διατηρεί την ισορροπία της μέχρι το τέλος του αγώνα.

Είναι γνωστό ότι η ελληνική ομάδα έκανε ό,τι έκανε με τον Ρεχάγκελ και τον Σάντος στον πάγκο, το έκανε παίζοντας ποδόσφαιρο το οποίο ταιριάζει στο αγωνιστικό προφίλ του Ελληνα ποδοσφαιριστή. Απλωνε δηλαδή τα πόδια της μέχρι εκεί που ήταν το πάπλωμα, χωρίς λεονταρισμούς και προσπάθεια να εντυπωσιάσει.

 Στο κάτω κάτω εκείνο που πάντα έχει αξία είναι το τελικό αποτέλεσμα. Οπως και στην Πρίστινα όπου η Εθνική νίκησε με το φτωχό μεν 1-0, έχασε και ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, αλλά κινδύνευσε να ισοφαριστεί στις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησαν οι Βόσνιοι. Το αποτέλεσμα μετράει και το γεγονός ότι ρίχνουμε στο καναβάτσο ομάδες που είναι στα μέτρα μας. 

Συγχρόνως δημιουργούμε και την ελπίδα ότι θα μπορούμε να κερδίζουμε και ομάδες που είναι ένα κλικ καλύτερες. Κι αν η Εθνική συνεχίσει έτσι θα μπορεί να βάζει στόχο να παλεύει για τη νίκη με αντιπάλους που είναι στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.