Η Εθνική που θέλει σύμμαχο τον χρόνο και η σημερινή της υποχρέωση

Metrosport Team09 Ιουνίου 2022

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου με τις νίκες επί της Β. Ιρλανδίας και του Κοσόβου, έχει κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς που ήταν υποχρεωμένη να κάνει στο Nations League. Βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και είναι το φαβορί για την πρωτιά που θα της δώσει και τον προβιβασμό στην επόμενη κατηγορία. Το φθινόπωρο θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για το αν η Εθνική έχει ωριμάσει σε τέτοιο βαθμό που να δικαιούται να κάνει όνειρα για μεγαλύτερα πράγματα. Μέχρι στιγμής το σίγουρο είναι ότι σε δύο αγώνες ήταν ουσιαστική, είχε καθαρή σκέψη κι έναν προπονητή στον πάγκο που δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια μετά τα πρώτα συμπεράσματα από τον αγώνα με τη Β. Ιρλανδία. 

Ο Πογέτ άλλαξε στην Πρίστινα το 4-2-3-1 σε 4-3-3 επιλογή η οποία δικαιώθηκε στην πράξη. Η Εθνική είχε μεγαλύτερη δυναμική μεσοεπεθετικά, δημιούργησε ευκαιρίες και δεν έδειξε σημεία πανικού όταν οι Κοσοβάροι πίεσαν προκειμένου να ισοφαρίσουν. Αποτέλεσμα πέρα για πέρα θετικό, από μία Εθνική ομάδα η οποία ψάχνει και ενέσεις ηθικού προετοιμαζόμενη για το μεγάλο στοίχημα που είναι η πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2024.

To είχα γράψει όταν η Εθνική κυνηγούσε την πρόκριση στο Κατάρ, ότι της λείπουν αρκετά πράγματα προκειμένου να πετύχει τον στόχο αυτό. Η Εθνική πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, ήταν ομάδα η οποία έψαχνε την αγωνιστική της ταυτότητα. Με ποδοσφαιριστές χωρίς πολλές εμπειρίες οι οποίοι προσπαθούσαν να δώσουν στην ομάδα λίγη από τη χαμένη της αξιοπρέπεια. Ο Μασσούρας, ο Σιώπης, ο Μπακασέτας, ο Παυλίδης, ο Τσιμίκας και ο Χατζηδιάκος είχαν ταλέντο αλλά στερούνταν εμπειριών. Απ’ αυτές που χρειάζεται κάθε ομάδα προκειμένου να διαχειρίζεται αγώνες όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ ή όταν θα πρέπει να υπερασπιστεί ένα γκολ.

Σ’ αυτό το μεσοδιάστημα η Εθνική πλήρωσε την απειρία των ποδοσφαιριστών της. Εδειχνε όμως ότι μέρα με την ημέρα γίνεται καλύτερη και ότι σύντομα θα μπορεί να στέκεται αξιοπρεπώς απέναντι σε ομάδες του δεύτερου ευρωπαϊκού γκρουπ δυναμικότητας. Εστειλε τα πρώτα μηνύματα στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το επιβεβαίωσε στους δύο πρώτους αγώνες του Nations League. Kαι έχει την υποχρέωση, σήμερα με την Κύπρο, να μας πείσει ότι τα δύο προηγούμενα αποτελέσματα ήταν η αρχή μίας νέας εποχής που θα έχει πρώτο σημαντικό σταθμό το EURO 2024.

FOCUS

Πέρα από τα όποια σχέδια έχουν ο Στράτος Ευγενίου και ο Τομ Παπαδόπουλος για τον νέο Ηρακλή, σημαδιακή για το project θα είναι η παρουσία του Σακίεβιτς στη Θεσσαλονίκη στα μέσα του επόμενου μήνα. Τότε αναμένεται η νέα άφιξη του ομογενή επιχειρηματία, οπότε αν συνοδεύεται από τον τεχνοκράτη Σακίεβιτς θα σημαίνει ότι κάτι σπουδαίο ετοιμάζεται.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.