Η Εσπανιόλ ζητά επανάληψη του αγώνα με την Ατλέτικο

Metrosport Team26 Μαΐου 2023

Η Εσπανιόλ με ανακοίνωσή της ζήτησε να επαναληφθεί ο αγώνας με την Ατλέτικο Μαδρίτης, κάτι ασυνήθιστο για τη La Liga, καθώς η ομάδα της Βαρκελώνης αμφισβητεί το γκολ του Γκριεζμάν, με το παιχνίδι να λήγει εν τέλει ισόπαλο (3-3).

Η Εσπανιόλ μάχεται για την παραμονή της στο πρωτάθλημα και ζήτησε να ακυρωθεί ο αγώνας με τους Μαδριλένους και να επαναληφθεί, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα στο αίτημά της την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο Βινίσιους και τελικά η ομοσπονδία την ακύρωσε.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της οι Καταλανοί αναφέρουν πως υπήρξε παραβίαση του πρωτοκόλλου του VAR, καθώς σε καμία λήψη του γκολ του Γκριεζμάν δεν φαίνεται η μπάλα να περνάει τη γραμμή του τέρματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εσπανιόλ: «Μόλις τελείωσε ο αγώνας εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης, η Εσπανιόλ ζήτησε επίσημα από την Τεχνική Επιτροπή Διαιτητών (CTA) την εικόνα ή τη σειρά που θα παρείχε τα στοιχεία για το δεύτερο γκολ της Ατλέτικο, σε απόφαση που έλαβε το VAR ως διόρθωση στην απόφαση που έλαβε ο διαιτητής (σ.σ. Μάριο Μελέρο Λόπεθ) εντός γηπέδου. 

Ας θυμηθούμε ότι, όπως ορίζουν οι ίδιοι οι κανόνες, για να αλλάξει μια απόφαση διαιτητή εντός γηπέδου απ’ το VAR, θα πρέπει να υπάρχει μια οριστική και ξεκάθαρη εικόνα για αυτήν. Σήμερα το απόγευμα (σ.σ. 25/5) λάβαμε απάντηση από τον υπεύθυνο του έργου VAR, κ. Κάρλος Κλος Γκόμεθ, με την οποία μας ενημερώνει ότι με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς δεν είναι δυνατό να μας δώσουν εικόνες ή συνομιλίες σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην αίθουσα VAR, επιβεβαιώνοντας, ωστόσο, ότι η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε για να ακυρώσει την απόφαση του διαιτητή και να μετρήσει το δεύτερο γκολ της Ατλέτικο ήταν αυτή που προβλήθηκε στην τηλεόραση, με τη γωνία που είναι γνωστή ως "κάμερα αράχνης"».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.