«Αν αποφυλακιστεί η Καϊλή θα έχει περιορισμό κατ’ οίκον και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα»

Metrosport Team13 Δεκεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε η Ελληνίδα ανταποκρίτρια στις Βρυξέλλες, Μαρία Ψαρρά, και μίλησε για το θέμα της Εύας Καϊλή, την προφυλάκισή της και την παρακολούθησή της από τις βελγικές αρχές.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Ο διεθνής Τύπος μιλά για το μεγαλύτερο σκάνδαλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί μεταξύ τους είναι ξεχωριστοί, οι Υπουργοί Εξωτερικών σχολίασαν το σκάνδαλο και μόνο ο σχολιασμός ενός άλλου θεσμού δείχνει τη σημασία αυτού. Η έρευνα των βελγικών αρχών ξεκίνησε από τα μέσα του καλοκαιριού, όταν υπήρχαν υποψίες πως αξιωματούχοι από το Κατάρ προσπαθούσαν να δωροδοκήσουν αξιωματούχους του ΕΚ για να εκφράσουν θετικά σχόλια για το Μουντιάλ αλλά και για το θέμα της βίζας για τους κατοίκους του Κατάρ και Ευρωπαίους πολίτες. Υπήρξε τηλεφωνική και φυσική παρακολούθηση, μην ξεχνάτε πως ο πατέρας της Καϊλή πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να μεταφέρει χρήματα.

Η Εισαγγελία στις Βρυξέλλες είναι παντοδύναμη, οι ανακριτές δεν αφήνουν τη δικογραφία να πάει στις ευρωπαϊκές αρχές. Κατάφεραν να συλλάβουν μια Ευρωβουλευτή που έχει ασυλία, αλλά έγινε επ’ αυτοφώρω και έτσι άρθηκε η ασυλία. Ο εγκέφαλος φέρεται να είναι ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντζέρι, συνελήφθησαν πριν μερικές μέρες η γυναίκα του και η κόρη του. Στο σπίτι της Καϊλή βρέθηκαν πάνω από 150.000 ευρώ μετρητά, σήμερα τα βελγικά Μέσα αναφέρουν πως υπήρχαν 600.000 ευρώ στην τσάντα που μετέφερε ο πατέρας της, χωρίς να είναι ακόμη ξεκάθαρο.

Η Εύα Καϊλή είναι στη φυλακή και θα μείνει δύο 24ώρα, θα βρεθεί σε μια επιτροπή που θα αποφασίσει να παραμείνει εκεί. Υπάρχουν τρία κριτήρια που θα εξετάσει αυτή η δικαστική επιτροπή. Αν θα αποφυλακιστεί είναι βέβαιο πως θα έχει περιορισμό κατ’ οίκον και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.