Η επόμενη ημέρα του Άρη και οι κίνδυνοι που εγκυμονούν

Βασίλης Μάστορας01 Μαρτίου 2020

Η παρουσία του Αρη στην 6άδα του βαθμολογικού πίνακα κατά την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος μπορεί να είναι ένα μεγάλο κερδισμένο στοίχημα για την ομάδα; Σαφώς και όχι, γιατί οι “κίτρινοι” έχουν ως στόχο να τερματίσουν μετά τα πλέι οφ ψηλότερα στη βαθμολογία, απ’ ότι κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο και δεύτερον να φθάσουν μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου με στόχο να κατακτήσουν το τρόπαιο. 

Αρα έχει ακόμη αρκετό δρόμο σε αγωνιστικό επίπεδο. Υπάρχουν όμως κι άλλα θέματα τα οποία μπαίνουν στο τραπέζι για επίλυση από τη διοίκηση και όχι από την ομάδα του Αρη. Αυτά είναι η παραμονή ή όχι του Μίκαελ Ενινγκ στον πάγκο και οι ανανεώσεις των συμβολαίων παικτών οι οποίοι έχουν πάνω τους… “ραμμένη” τη φανέλα από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Αγγελος Χαριστέας θα κάνει τις εισηγήσεις και ο Θόδωρος Καρυπίδης θα πάρει τις τελικές αποφάσεις. Λογικό είναι αυτό, με δεδομένο ότι στην Ελλάδα οι διευθυντές του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν είναι οι απόλυτοι διαχειριστές του μπάτζετ. Απλώς κάνουν τις προτάσεις του στη διοίκηση. 

Τι σημαίνει αυτό; Οτι στην εξέλιξη της διαχείρισης των ανοιχτών θεμάτων, ίσως να υπάρξουν ακόμη και τριβές μεταξύ Καρυπίδη-Χαριστέα εάν οι συζητήσεις δεν γίνουν σε πλαίσιο κατανόησης και επικρατήσουν οι εγωισμοί.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης είναι παράγοντας που ακολουθεί την εγχώρια παραγοντική λογική με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Ο... Ευρωπαίος Αγγελος Χαριστέας, λογικό είναι, να αποφασίζει με άλλες λογικές, πολλές από τις οποίες ίσως να είναι ξένες για την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Αυτή η διάσταση φιλοσοφίας μεταξύ των δύο ανδρών θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να γεφυρωθεί προς όφελος του Αρη. 

Σε αντίθετη περίπτωση το πιθανότερο είναι να προκύψουν προβλήματα. Ο Αγγελος Χαριστέας αποτελεί κεφάλαιο για τον Αρη και είχε προσφορά στην αγωνιστική ανάταση της ομάδας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι θέσεις του είναι αδιαπραγμάτευτες. Εκτός κι αν η γραμμή του Θόδωρου Καρυπίδη οδηγεί την ομάδα στα… “βράχια”.


FOCUS

Oι κάθε λογής πρόσφυγες στη γειτονική Τουρκία, μοιάζουν με κουμπί πυρηνικής βόμβας στα χέρια του Ερντογάν, με στόχο την Ελλάδα. Κι απ’ ότι φαίνεται του αρέσει να έχει μονίμως το χέρι πάνω στο κουμπί και ενίοτε να αυξάνει την πίεση πάνω του. Οπως έκανε προχθές….

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.