Η ΕΠΟ θα είναι για το Big 4 το μείζον στην αυριανή συνάντηση

Δημήτρης Κανελλάκης21 Ιανουαρίου 2020

Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι θα είναι... πλούσια από πλευράς θεμάτων η ατζέντα στην συνάντηση των ισχυρών του ελληνικού ποδοσφαίρου, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, των προέδρων της ΕΠΟ και της λίγκας, καθώς και των εκπροσώπων της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ.

Ωστόσο, το μεγάλο διακύβευμα θα είναι ένα: η ΕΠΟ. Αυτό που κατά κύριο λόγο θα απασχολήσει Σαββίδη, Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Αλαφούζο και τους υπόλοιπους, θα είναι η επόμενη μέρα στην ομοσπονδία.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ολοκλήρωση της παρουσίας των ξένων στην ΕΠΟ το καλοκαίρι, επιτρέπει ζυμώσεις, συζητήσεις, μεθοδεύσεις εδώ και αρκετό καιρό.

Στο πλαίσιο αυτό δύο είναι οι επιλογές που κατά κύριο λόγο διερευνώνται και που αναμένεται να πέσουν στο τραπέζι στην αυριανή συνάντηση: μια προσωρινή διοικούσα επιτροπή και πάλι, όπως, για πρώτη φορά, την είχαμε δει επί Σταύρου Κοντονή ως επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού, με πρόεδρο τον Δρόσο, τότε, ή μια διοίκηση στην ΕΠΟ με πρόεδρο κοινής αποδοχής.

Λέγεται ότι ο υπουργός, όπως και ο Ολυμπιακός, προτιμάνε τη λύση της ΠΔΕ, ενώ όλοι οι άλλοι βλέπουν με καλό μάτι την συμφωνία σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για την προεδρία της ομοσπονδίας.

Η πρώτη λύση σίγουρα δεν είναι η καλύτερη. Την ζήσαμε, ξέρουμε πώς λειτούργησε, θυμόμαστε τα αποτελέσματα της περιόδου κατά την οποία η ΠΔΕ προετοίμαζε, υποτίθεται, το έδαφος για τις εκλογές και την ανάδειξη μιας διοίκησης με ισχυρή νομιμοποίηση.

Κανείς, νομίζω, δεν μπορεί να ξεχάσει πόσο έντονες, έως και προκλητικές, ήταν οι πολιτικές παρεμβάσεις, οι οποίες έφτασαν έως του σημείου να αποφασίζει ο υπουργός για το ποιος θα είναι ο διαιτητής που θα διευθύνει τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική και δεν θα κινδυνέψουμε να ξαναζήσουμε τέτοιες κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, επειδή δεν είμαι αιθεροβάμονας, η λύση του προέδρου κοινής αποδοχής, που σίγουρα είναι η καλύτερη, είναι ταυτόχρονα και η δυσκολότερη.

Είναι θετικό μεν ότι θα προσέλθουν στην συνάντηση με αυτό το σκεπτικό οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες, δεν ξέρω, όμως, αν είναι και αρκετό για να συμφωνήσουν σε ένα πρόσωπο και ότι θα το στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις, προκειμένου στην συνέχεια ανάλογες επιλογές να γίνουν και για τον αρχιδιαιτητή και για την ΚΕΔ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.