Η ΕΠΟ αποφασίζει για κάτι άλλο εκτός από το εκλογικό σύστημα;

Δημήτρης Κανελλάκης10 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτό το... καλαμπούρι με την τελική απόφαση για το αν θα υπάρχουν μία ή δύο ακόμη επαγγελματικές κατηγορίες εκτός από την Super League 1, πόσες και ποιες ομάδες θα συμμετέχουν, καιρός είναι να τελειώνει...

Εχει ξεπεραστεί κάθε χρονικό όριο, αλλά και κάθε όριο ανοχής στην αστεία αυτή κατάσταση που επικρατεί και για την οποία τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η ΕΠΟ.

Είναι αδιανόητο να είμαστε στις 9 Αυγούστου σήμερα και να μην ξέρουν εκατοντάδες ποδοσφαιριστές, προπονητές, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, εργοφυσιολόγοι, διοικητικοί υπάλληλοι και, φυσικά, οι οικογένειές τους, σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί η ομάδα στην οποία ανήκουν, πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, τι έσοδα θα υπάρχουν, πώς και πότε θα πληρωθούν.

Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Δείχνει την παντελή αδιαφορία των θεσμών του ποδοσφαίρου για τους πρωταγωνιστές των πρωταθλημάτων. Δείχνει ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν πολιτική μέσω του ποδοσφαίρου και να ασχολούνται μόνο με την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων.

Διότι, αν πραγματικά νοιαζόταν για το ποδόσφαιρο, δεν θα είχαν επιτρέψει να μην ξέρουμε ακόμη, ενώ κλείνει αύριο το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αν θα έχουμε μόνο Super League 2 και με πόσες ομάδες, ή αν θα έχουμε και Super League 2 και Football League και με πόσες ομάδες η κάθε κατηγορία.

Θα είχαν φροντίσει πολύ νωρίτερα να αντιμετωπίσουν κάθε εκκρεμότητα, να λύσουν κάθε πρόβλημα, να λειτουργήσουν συνθετικά, να συνεννοηθούν και με την Πολιτεία, όπου αυτό είναι απαραίτητο, και να ξέρουμε πώς θα είναι τα πρωταθλήματα.

Δεν το κάνανε, όμως, και τώρα προσφεύγουν στην Πολιτεία, ζητάνε από τον υφυπουργό Αθλητισμού να παρέμβει και να τους δώσει τη λύση, αφού μόνοι τους δεν μπόρεσαν να βρούνε άκρη.

Ζητάνε, δηλαδή, με κυβερνητική παρέμβαση να αποφασιστεί πόσες κατηγορίες θα έχει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και με πόσες ομάδες η καθεμιά απ' αυτές. Μια δουλειά που στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου δεν θα έπρεπε να επιτρέπει σε κανέναν εκτός ποδοσφαίρου η ΕΠΟ να παρεμβαίνει και να αποφασίζει, καλεί την πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού να την κάνει.

Απίστευτα πράγματα, σε μια περίοδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τόσες ανορθογραφίες που θα τις θυμόμαστε χρόνια και θα αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν όλα αυτά να έχουν συμβεί κατά την διάρκεια της θητείας μιας διοίκησης στην ΕΠΟ που ήρθε μετά βαϊων και κλάδων και με πανίσχυρη εντολή για την εξυγίανση και την επανάκτηση της αξιοπιστίας...

Μια διοίκηση η οποία, τελικά, για το μόνο που αποφάσισε ήταν με ποιο σύστημα θα γίνονται οι εκλογές της. Ολα τα υπόλοιπα τα εκχώρησε στην προηγούμενη και τη νυν κυβέρνηση, στη FIFA και την UEFA.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.