Η «επιβράβευση» του Κομίνη μετά το «κλεμμένο» Πρωτάθλημα

Metrosport Team11 Μαρτίου 2020

Συμπληρώθηκαν σήμερα (11/3) δύο χρόνια από την μέρα που γράφτηκε μία από τις πιο μαύρες σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στις 11/3/2018 ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την ΑΕΚ στην Τούμπα και ήθελε τη νίκη για να πάρει προβάδισμα στη μάχη του τίτλου. Ωστόσο, ο Κομίνης είχε αντίθετη άποψη.

Στο 90ο λεπτό του ντέρμπι ο Βαρέλα πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας «φωτιά» στην κατάμεστη Τούμπα. Αρχικά το γκολ μέτρησε, αλλά μετά από διαμαρτυρίες των παικτών της Ενωσης ακυρώθηκε ως οφσάιντ για εμπλοκή του Μαουρίσιο, φέρνοντας την «έκρηξη» του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος κατέβηκε κάτω με στόχο να πάρει την ομάδα και να φύγει.

Ο Βιεϊρίνια απέτρεψε την αποχώρηση, ο Σαββίδης ξαναμπήκε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς το μπουφάν του και τότε υπήρξαν φωτογραφίες στις οποίες εμφανίστηκε το όπλο που είχε δεμένο στη ζώνη του. Πολύ γρήγορα ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έφυγε, αλλά στη συνέχεια ο Κομίνης πήρε τις ομάδες στα αποδυτήρια για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και τελικά έμειναν εκεί πάνω από μιάμιση ώρα.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δήλωναν φοβισμένοι, την ώρα που οι κάμερες της Τούμπας τους έπιασαν να χαμογελούν και να κάνουν χαβαλέ μεταξύ τους. Ο Κομίνης ενημέρωσε στην πορεία ότι το γκολ του Βαρέλα μετράει, όμως, οι παίκτες της Ενωσης αρνήθηκαν να βγουν για να τελειώσουν το ματς που έχαναν, επικαλούμενοι τρομοκράτηση τους.

Ο Ελληνας διαιτητής, που τα έκανε μαντάρα, καθώς ακόμη και στο κλείσιμο του φύλλου αγώνα δεν έγραψε ότι η ΑΕΚ αρνήθηκε να βγει για να παίξει και να ολοκληρωθεί ο αγώνας, από τότε όχι μόνο δεν κόπηκε από τους ορισμούς, αλλά επιβραβεύτηκε κιόλας. Πιο συγκεκριμένα, την επόμενη σεζόν σφύριξε σε 15 ματς πρωταθλήματος, δηλαδή, τα μισά από τα συνολικά, ενώ ο δεύτερος είχε στο ενεργητικό του 11 και τη φετινή χρονιά έχει, ήδη, διευθύνει εννιά παιχνίδια.

Και ας έχασε ο ΠΑΟΚ το Πρωτάθλημα τότε στα δικαστήρια...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.