Η «επιβίωση» στη ζούγκλα και οι ανορθογραφίες

Βασίλης Βλαχόπουλος06 Μαρτίου 2020

Ξεκινώντας από τα βασικά, η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας είναι στο χέρι του Αρη καθώς καλείται στον δεύτερο αγώνα στο «Κλ. Βικελίδης» να κερδίσει την ΑΕΚ με… μισό μηδέν για να υλοποιήσει τον στόχο του. Μόνο όμως που αν θέλει να το πετύχει θα πρέπει να παρουσιάσει κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με το κακό αγωνιστικό πρόσωπο που είχε στο ΟΑΚΑ. Θα πρέπει επίσης ο Μίκαελ Ενινγκ να αποφύγει τις ανορθογραφίες, σαν αυτές που έκανε χθες, όταν η ομάδα του έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της «υποχώρησης» του Πορτογάλου διαιτητή στο bullying που δέχθηκε από τους ανθρώπους της ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη στο ημίχρονο του αγώνα.

Από το πουθενά, ο Σουάρες Ντίαζ μεταμορφώθηκε σε… Καραντώνης στο πρώτο 15πτο του δεύτερο ημιχρόνου. Από την «ανακάλυψη» της κόκκινης κάρτας στον Χαβιέρ Ματίγια η οποία κατέστρεψε τις ισορροπίες κι έδωσε ισχυρό πλεονέκτημα στην ΑΕΚ, έως την αναισθησία του στο χτύπημα που δέχθηκε ο Λάζαρος Βαρδάκης από τους αλήτες που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Κοντά του και ο VARίστας ο οποίος προφανώς ένιωσε φόβο απ’ όλα όσα έγιναν στο ημίχρονο και συμβιβάστηκε με τον… νόμο της ΑΕΚ.

Πάμε στο αγωνιστικό. Η ήττα με 2-1 ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να πάρουν οι «κίτρινοι» βάσει της κακής εμφάνισής τους. Πολλά λάθη από τους Βέλεθ, Κόρχουτ, μηδέν δημιουργία από Ματίγια, Λούκας Σάσα, μετριότατος ο Μπρούνο Γκάμα, «άφαντος» ο Μπράουν Ιντέγε και τουλάχιστον αναποτελεσματικός ο Γιάννης Φετφατζίδης. Οι δε παρεμβάσεις του Μίκαελ Ενινγκ στο παιχνίδι (εκ του αποτελέσματος μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι πέτυχαν, στην πραγματικότητα όμως… ) ήταν άστοχες. 

Καμία λογική στην αντικατάσταση του Γιάννη Φετφατζίδη, επίσης δεν εξηγείται κι αυτή του Ντάνι Λάρσον για να παραμείνει στο παιχνίδι ο Μπράουν Ιντέγε. Με τις παρεμβάσεις του ο Γερμανός ανάγκασε την ομάδα του να υποχωρήσει ακόμη περισσότερο και την ΑΕΚ να δώσει χώρους μη νιώθοντας τον παραμικρό κίνδυνο. Κοινώς, αν το σχέδιο προέβλεπε να «χτυπήσουν» οι «κίτρινοι» στο transition παιχνίδι, δεν θα μπορούσαν να το κάνουν έχοντας στον πάγκο τους πιο ταχείς παίκτες τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.