Η επιβεβαίωση του αγωνιστικού restart και η τιμωρία του ΠΑΣ

Βασίλης Μάστορας26 Φεβρουαρίου 2022

Σ’ έναν χώρο, όπως είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει έστω και μία ομάδα, τουλάχιστον απ’ αυτές που έχουν τον ίδιο στόχο με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που να έχυσε ένα δάκρυ για την αφαίρεση των πέντε βαθμών από την ομάδα της Ηπείρου. 

Στο Πρωτάθλημα επικρατεί ο νόμος «ο θάνατος σου η ζωή μου», οπότε Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ και Αρης «πέταξαν» τη σκούφια τους αφού η Πρωτόδικη απόφαση βγάζει από τα πόδια τους έναν εν δυνάμει αντίπαλο τους για την 6άδα. 

Οι «κίτρινοι» μετά την απόφαση προβιβάζονται στην 7η θέση και βρίσκονται έναν βαθμό πίσω από τον έκτο ΟΦΗ και δύο από τον σημερινό τους αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, που έχει όμως έναν αγώνα λιγότερο. Αρα το τι πρέπει να κάνει ο Αρης σήμερα στην Τρίπολη δεν χρειάζεται μεγάλη συζήτηση. Θα πρέπει να πάει με τη λογική «κομάντο», να «χτυπήσει» να πάρει το τρίποντο και να επιστρέψει στη βάση του. Μόνο μ’ αυτό τον τρόπο ο Αρης θα εξακολουθήσει να έχει ελπίδες για την 6άδα, ανεξαρτήτως από την απόφαση του CAS. Αν είναι θετική τότε οι «κίτρινοι» θα μπουν με μεγαλύτερες αξιώσεις στα πλέι οφ, στη διεκδίκηση μίας θέσης για την Ευρώπη.

Ο Αρης λοιπόν δεν έχει άλλη επιλογή από το να νικήσει σήμερα. Κι αν κάποιος φέρει στο μυαλό του τα όσα έκανε η ομάδα του Μπούργος στον αγώνα με τον Ατρόμητο, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορεί να πετύχει τον στόχο του. Τρεις ημέρες νωρίτερα επί 70 λεπτά ήταν ομάδα που έδειχνε να έχει βιολογική επάρκεια και περίσσια διάθεση για να φθάσει σε μία άνετη νίκη. Συγχρόνως υπηρέτησε ένα πλάνο και δεν κυνηγούσε τον στόχο της άναρχα. Στοιχεία τα οποία είναι αρκετά ώστε να ρίξουν στο καναβάτσο τον Αστέρα, αρκεί βεβαίως ο Αρης να επιβεβαιώσει με μία ακόμη καλή εμφάνιση το αγωνιστικό restart μετά την απομάκρυνση του Μάντζιου. Ο σημερινός είναι ένας διαφορετικός αγώνας, καθώς οι γηπεδούχοι έχουν τους δικούς τους λόγους να κυνηγήσουν τη νίκη και μπορούν να τη διεκδικήσουν, γιατί έχουν ποιότητα στο ρόστερ. Ποιότητα η οποία τους βοήθησε να αντέξουν στο κυνήγι της εξάδας επί 23 αγώνες.

Focus

Eπειδή η υπόθεση της οπαδικής βίας είναι πολύπλοκη υπόθεση και με ημερίδες και δημόσιες δηλώσεις δεν λύνεται, όλοι εκείνοι που νοιάζονται πραγματικά για τη λύση τού προβλήματος, ας ξεκινήσουν από τα απλά: Να κάνουν ένα service στις κάμερες που υπάρχουν στα γήπεδα και να αξιοποιήσουν το υλικό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.