Η επιτυχία και η ανάγκη των 250.000 ευρώ για τον Άρη

Metrosport Team07 Δεκεμβρίου 2021

Η εικόνα είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας κάθε κατάστασης και στην προκειμένη περίπτωση αναδεικνύει τον απόλυτα πετυχημένο αγωνιστικό σχεδιασμό του Αρη καθώς διαθέτοντας το μικρότερο μπάτζετ της Stoiximan.gr Basketleague έφτιαξε μια ελκυστική ομάδα.

Οι «κίτρινοι» μετρούν τέσσερις νίκες κι αυτές θα μπορούσαν να ήταν περισσότερες καθώς είχαν την ευκαιρία να φύγουν νικητές από τις έδρες ΑΕΚ και Ιωνικού κι αν το είχαν καταφέρει, θα πορεύονταν με μεγαλύτερη ασφάλεια στο Πρωτάθλημα. Οι επιλογές των παικτών μοιάζουν εξαιρετικές ή τουλάχιστον αυτό αναδεικνύεται μέσα από τα μηνύματα που έχουν πάρει από την αγορά. Τόσο ο Ολιβιέ Χάνλαν όσο και ο Τζέιμς Κέλι έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων, ειδικά ο δεύτερος ο οποίος για 3η διαδοχική αγωνιστική αναδεικνύεται MVP μετά την κυριαρχική εμφάνισή του απέναντι στο Περιστέρι. Και στον Αρη γνωρίζουν ότι σύντομα θα έρθουν προτάσεις. Σημείωση: Σε κανένα από τα δύο συμβόλαια δεν υπάρχει buy out. Γενικώς οι «κίτρινοι» θέλουν να διατηρήσουν τους δύο παίκτες στο ρόστερ τους. Νιώθουν ασφάλεια και ξέρουν ότι παρόντων των δύο παικτών, είναι θέμα χρόνου να φτάσουν στον αριθμό των νικών που θα τους δώσει τη δυνατότητα να πορευτούν με περισσότερη ηρεμία.

Το πρόβλημα του Αρη βρίσκεται εκτός των τεσσάρων γραμμών. Στην ΚΑΕ υπολόγιζαν τα χρήματα από το ποσοστό του στοιχήματος, αλλά αυτά θα είναι μειωμένα κατά 50% και κυρίως, το πιθανότερο είναι να γίνουν διαθέσιμα τον Μάρτιο. Σε συνδυασμό με τα δεσμευμένα έσοδα από το τηλεοπτικό κομμάτι αλλά και τη μη εξασφάλισης εσόδων από το εμπορικό κομμάτι, αυτή τη στιγμή η εταιρία βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη χρειάζεται ένα ποσό της τάξεως των 250.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα απαιτούνται για την πληρωμή της ομάδας (σ. σ. υπάρχει συνέπεια απέναντί στους παίκτες), κυρίως όμως για να ανταποκριθεί η ΚΑΕ στις δόσεις απέναντι στους παλιούς αθλητές.

Συμπεριλαμβανομένης κι αυτής που θα έπρεπε να είχε καταβληθεί τον Νοέμβριο και βγάζοντας από την εξίσωση τους παίκτες της περσινής χρονιάς η οποία εισέπραξαν τις δόσεις τους, απαιτείται ένα ποσό (τουλάχιστον) 150.000 ευρώ. Είναι ουσιαστικά οι… τρεις ομάδες που πληρώνει φέτος ο Αρης. Η χρηματοδότηση των 400.000 ευρώ (το μεγαλύτερο μέρος αυτής έγινε από τον Αχιλλέα Ρουσιαμάνη) κάλυψε το καθεστώς των περιορισμένων εσόδων, αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, αποφασίστηκε να τρέξει η διαδικασία ανοιχτής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ, σύμφωνα όμως με τις πληροφορίες της σημερινής «Μ», απαιτείται να ολοκληρωθεί μια σειρά ενεργειών που σχετίζονται με το νομικό κομμάτι κι αυτό θα πάρει χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, η ΚΑΕ θα πρέπει να επικοινωνήσει το ζήτημα στους φιλάθλους της γιατί σε αντίθεση με ό,τι άλλο είχε συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν, φέτος καταβάλλεται μια ειλικρινής προσπάθεια, υπάρχει ξεκάθαρη πρόθεση εξυγίανσης της εταιρίας κι αυτή δεν θα επιτευχθεί σε περίπτωση που δεν μπει στο παιχνίδι και ο κόσμος της ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.