Η επιθυμία του Προσινέτσκι και η στάση του Παλίκουτσα

Γιώργος Στράντζαλης24 Μαρτίου 2023

Η συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα, στη Βέροια, ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα με τον Ρόμπερτ Προσινέτσκι, είναι εκείνη που “σήκωσε” τις φήμες για την προοπτική συνεργασίας του 54χρονου προπονητή με τον Αρη.

Προοπτική την οποία ενίσχυσαν (και) τα Μέσα της Κροατίας ανάγοντας σε είδηση τη συνάντηση των δύο ανδρών στην Ημαθία. Η συνάντηση έγινε και δεν διαψεύδεται. Ωστόσο, η προοπτική πρόσληψης του Προσινέτσκι δεν υφίσταται. Για την ακρίβεια δεν βρίσκεται στις σκέψεις των Κιτρινόμαυρων το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον πρώην προπονητή της Ολίμπια Λουμπιάνας ο οποίος σε δηλώσεις του στην Κροατία και πιο συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα “sportklub.n1info.hr”, επιβεβαίωσε την επαφή και μάλιστα σημείωσε ότι περιμένει την απάντηση του Αρη. 

“Ήμουν στην Ελλάδα, συζητήσαμε, αλλά δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να δηλώσω. Με κάποιον τρόπο οι δημοσιογράφοι το ανακάλυψαν, αν και θα ήταν καλύτερο να μην γινόταν γνωστό. Είμαι διαθέσιμος προπονητής και είναι μια κατάσταση η οποία με ανησυχεί και δεν με κάνει να νιώθω άνετα. Οπότε, μιλάω με διάφορα κλαμπ, κάτι θα προχωρήσει και κάτι άλλο όχι”, δήλωσε αρχικά ο Προσινέτσκι και μπήκε σε λεπτομέρειες: “Περιμένω την απάντησή τους (σσ από τον Αρη). Σε τέτοιες διαπραγματεύσεις υπάρχει και η πιθανότητα της συμφωνίας αλλά κι αυτή της διαφωνίας. Η προοπτική είναι να αναλάβω από το καλοκαίρι του 2023”. Λέγοντας ότι… “περιμένω την απάντησή τους”, ως ένα βαθμό φαίνεται ότι η προοπτική συνεργασίας αποτελεί επιθυμία κυρίως του ιδίου, ειδικά από τη στιγμή που από την πλευρά του Αρη διαψεύστηκε αυτό το ενδεχόμενο εξ αρχής, ξεκαθαρίζοντας ότι η συνάντηση του Παλίκουτσα ήταν στα πλαίσια των καλών σχέσεων που έχει ο τεχνικός διευθυντής με τον 54χρονο προπονητή. 

Λέγεται μάλιστα ότι ο Παλίκουτσα ξεκαθάρισε στον συμπατριώτη του πως ο Αρης δεν ψάχνει προπονητή γιατί έχει προπονητή αυτή τη στιγμή. Ειδικά όταν η ομάδα βρίσκεται εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων, χωρίς ακόμη να έχει εξασφαλίσει τον στόχο της. Είναι όμως βέβαια ότι ο Αρης, μέσω του τεχνικού διευθυντή, θα μπει άμεσα σε διαδικασία ουσιαστικών επαφών με υποψήφιους προπονητές ώστε να καταλήξει στο ποιος είναι ο πιο κατάλληλος να υποστηρίξει αυτό που θέλει να δημιουργήσει στην επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.