Η επίθεση το μεγάλο ατού του ΠΑΟΚ στον δρόμο για τον τίτλο

Χρύσανθος Δοβλέτογλου11 Φεβρουαρίου 2024

Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα δουλεμένη επιθετικά, που έχει, μάλιστα, και πολλούς διαφορετικούς σκόρερ. Κόντρα στην ΑΕΚ ισοφάρισε ο Κεντζιόρα, άλλες φορές είναι ο Ντεσπόντοφ, άλλες ο Ζίβκοβιτς, άλλες ο Κωνσταντέλιας και πάει λέγοντας... Αυτό δεν είναι κάτι άγνωστο.

Το μεγάλο ατού του Δικεφάλου στον δρόμο για τον φετινό τίτλο είναι η γραμμή κρούσης του, κάτι που αποδεικνύεται και από τους αριθμούς. Οι ασπρόμαυροι πετάνε «φωτιές» και αρκεί να αναφέρουμε -αυτό που δεν είναι γνωστό- ότι έχουν βρει δίχτυα σε 27/28 τελευταία ματς τους, από τις 21 Σεπτεμβρίου και το 2-3 με την Ελσίνκι.

Η μοναδική ομάδα αυτό το διάστημα που κράτησε τον ΠΑΟΚ στο μηδέν ήταν η ΑΕΚ στην έδρα της στις 30 Οκτωβρίου. Μάλιστα, σε όλα τα παιχνίδια, πλην τεσσάρων, αυτή την περίοδο, σκόραρε στους αγώνες του πάνω από ένα τέρμα. Τα μοναδικά παιχνίδια που δεν το κατάφερε αυτό ήταν το κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ (1-1), το 1-0 επί του Βόλου στο Κύπελλο, στην ήττα με 2-1 από τον Άρη και στο 2-0 στην OPAP Arena στον πρώτο γύρο.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει βάλει την υπογραφή του στη φετινή ομάδα, που στις 11 Φεβρουαρίου είναι στην 1η θέση στο πρωτάθλημα, στα ημιτελικά του Κυπέλλου και στους «16» του Κόνφερενς, διατηρώντας την φρέσκια σε μία κρίσιμη καμπή της σεζόν.

Η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις, φαίνεται τόσο από τις στημένες φάσεις, όσο και από τους αυτοματισμούς που βγάζει το σύνολο του Ρουμάνου κόουτς, βρίσκοντας λύσεις από την επίθεση και όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά ότι πρόκειται, εξάλλου, για ένα σύνολο με χαρακτήρα που αρνείται να χάσει. Κάτι απαραίτητο στην τελική ευθεία μίας σεζόν που αναμένεται να μην είναι για καρδιακούς.

Ο ΠΑΟΚ έχει σταθερότητα, βάθος στο ρόστερ, καλό προπονητή και ενότητα, όλα όσα χρειάζονται για να διεκδικήσει μία ομάδα υψηλούς στόχους. Και το βασικότερο, δείχνει ότι μπορεί να αντέξει μέχρι το φινάλε της απαιτητικής φετινής αγωνιστικής περιόδου, με μεγάλο του ατού την επιθετική του λειτουργία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.