Η επιστροφή του Ελ Καντουρί: Τι μπορεί να προσφέρει στην... τελική ευθεία

Χρύσανθος Δοβλέτογλου02 Μαρτίου 2022

Ο Ελ Καντουρί είναι από τους παίκτες που υπολογίζει ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου. Τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση, κάτι που είχε φροντίσει να το επαναλάβει το περασμένο καλοκαίρι με δηλώσεις του. «Είμαι χαρούμενος για τον Ελ Καντουρί και θα χαρώ αν παραμείνει και ανανεώσει. Θέλω να μείνει» είχε τονίσει, θέλοντας να δείξει πόσο σημαντικός είναι για τα πλάνα που καταστρώνει.

Ωστόσο, παρά το γεμάτο ξεκίνημά του στη σεζόν, απανωτά παιχνίδια ως βασικός τον Αύγουστο, κόντρα σε Μποέμιανς και Ριέκα από δύο φορές, στη συνέχεια οι τραυματισμοί τον έβγαλαν για ακόμη μία φορά νοκ άουτ. Από τις τέσσερις συμμετοχές στο αρχικό σχήμα το καλοκαίρι, από εκεί και πέρα κατέγραψε μέχρι σήμερα μόλις έξι, ενώ συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις μετράει φέτος 19 παρουσίες με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Δεν αγωνίστηκε για 2,5 μήνες

Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός έχει άριστη τεχνική κατάρτιση και στην καλή του ημέρα έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει την διαφορά. Όταν παίζει όμως, γιατί συχνά ταλαιπωρείται από τραυματισμούς. Φέτος του κόστισαν για ακόμη μία χρονιά. Είναι χαρακτηριστικό, ότι από τις 5/12 και τον εκτός έδρας αγώνα με τον Ιωνικό, ξαναέπαιξε στις 17/2 στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μίντιλαντ, στερώντας από τον Λουτσέσκου μία πολύτιμη λύση.

Όλα αυτά, ωστόσο, είναι παρελθόν και το ερώτημα είναι αν μπορεί να προσφέρει από εδώ και πέρα στην τελική και πιο κρίσιμη ευθεία της χρονιάς. Στα τέσσερα τελευταία ματς, απέναντι σε Μίντιλαντ (2), Άρη και Ιωνικό έχει περάσει ως αλλαγή, χωρίς, πάντως, να καταφέρει να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του. Είναι εμφανές ότι ψάχνει να βρει ρυθμό και να πιάσει τα υψηλά στάνταρ του για να ενισχύσει τον Δικέφαλο σε μία χρονική περίοδο που τον χρειάζεται.

Τι μπορεί να δώσει;

Μπορεί να φανεί πολύτιμος τόσο ως κεντρικός χαφ, όσο και πίσω από τον επιθετικό, αλλά και στα πλάγια. Αλλά μας έχει αποδείξει ότι του ταιριάζει να κινείται στον άξονα. Έχει δημιουργικές ικανότητες και την φαντασία για να μοιράσει ασίστ που θα οδηγήσουν σε γκολ. Ωστόσο, δεν διακρίνεται για τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τις τελευταίες πέντε σεζόν που βρίσκεται στην Τούμπα έχει σημειώσει μόλις εννιά τέρματα.

Οπότε ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα μπορέσει να ποντάρει πάνω του για τις οργανωτικές του ικανότητες, δεδομένου ότι ο Μπίσεσβαρ, ο πλέον δημιουργικός ποδοσφαιριστής του ρόστερ, θα χρειαστεί, σίγουρα, ανάσες. Βέβαια, σε πρώτη φάση του ζητούμενο είναι ο Ελ Καντουρί να έρθει στα επίπεδα για να μπορέσει να βγάλει 90λεπτο, καθώς, μέχρι στιγμής, δεν του το επιτρέπουν τα επίπεδα φυσικής του κατάστασης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.