Η επιστροφή του Χαρδαλιά στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Metrosport Team21 Ιουλίου 2020

Αρχίζει και πάλι η διαδικασία της ενημέρωσης σχετικά με επιχειρησιακά θέματα που αφορούν στη διαχείριση του κορωνοϊού από τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Η ενημέρωση θα είναι εβδομαδιαία και όπως ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, θα γίνεται στις 13:00 και όχι στις 18:00, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Ο απολογισμός του τρέχοντα μήνα περιλαμβάνει 624 επιβεβαιωμένα περιστατικά της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων περίπου τα μισά είναι εισαγόμενα. Μάλιστα, η πλειονότητα των εισαγόμενων κρουσμάτων έχει εντοπιστεί στον Προμαχώνα, και αφορά τουρίστες από τις όμορες βαλκανικές χώρες.

Χθες αναφέρθηκαν 11 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 5 ήταν εισαγόμενα. Οι εστίες που προβλημάτισαν περαιτέρω τους ειδικούς ήταν εκείνες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Τα πρώτα κρούσματα άρχισαν να καταγράφονται πριν από περίπου δέκα ημέρες, κι αυτό συνεχίστηκε με σταθερό συνεχόμενο ρυθμό. Πλέον τα κρούσματα έχουν αγγίξει την εκατοντάδα στην Αττική, ενώ τη δυναμική του κορωνοϊός δείχνουν και τα στοιχεία των νοσηλευόμενων.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.