Η επιστροφή στις νίκες απαιτεί έντονη βελτίωση

Βασίλης Βλαχόπουλος10 Απριλίου 2024

Η στατιστική απεικόνιση του Άρη των τελευταίων έξι αγώνων στη Stoiximan Basket League μάλλον αναδεικνύει τους λόγους της κατακόρυφης πτώσης που εμφανίζει στην απόδοσή του και η οποία οδήγησε σε πέντε ήττες καθώς σουτάρει με χαμηλά ποσοστά ευστοχίας, δεν επιδεικνύει συνέπεια στην άμυνα και φυσικά δεν κατάφερε να καλύψει το σοβαρό κενό του Ρομπέρτο Γκάλινατ.

Ο Αρης των τελευταίων έξι αγώνων εκτελεί με ποσοστό 45.8% (99/216) στα σουτ εντός παιδιάς κι ενώ στο συντριπτικό κομμάτι της αγωνιστικής περιόδου αυτό το ποσοστό ήταν άνω του 50%. Από μακρινή απόσταση χαμήλωσε αρκετά τον μέσο όρο του (30%) και δεν κατάφερε να κρύψει το πρόβλημα γιατί έχασε ένα από τα στοιχεία που τον χαρακτήρισαν στη διάρκεια της σεζόν. Τη συνέπεια στην άμυνα καθώς στα τελευταία έξι παιχνίδια δέχεται κατά μέσο όρο 76 πόντους κι ενώ ο ίδιος σκοράρει (περίπου) δέκα λιγότερους (66.3π). 

Προφανώς έπαιξε ρόλο το επίπεδο των αντιπάλων καθώς η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη αντιμετώπισε δύο φορές τον Προμηθέα στην Πάτρα, τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και το Περιστέρι επίσης εκτός έδρας και στο Nick Galis Hall τους Λαύριο, Μαρούσι. Είναι προφανές ότι δεν βρήκε τρόπο κάλυψης του κενού που προκάλεσε η απουσία του Ρομπέρτο Γκάλινατ καθώς ο μεν Τζόναθαν Σταρκ παραμένει διστακτικός και σίγουρα όχι τόσο ποιοτικός για το επίπεδο στο οποίο δοκιμάζεται ενώ ο Ερικ Ριντ έκανε μεγάλο άλμα στην καριέρα του κι αυτό του προκάλεσε… υψοφοβία. Στο ίδιο διάστημα βέβαια η ομάδα εμφανίστηκε απροστάτευτη καθώς τα παράπονα που διατυπώθηκαν για την αντιμετώπιση που είχε από τη διαιτησία είναι απολύτως λογικά. Σε κανένα σημείο της σεζόν η διοίκηση δεν κατάφερε να θωρακίσει την ομάδα από αυτό το πρόβλημα.

Ενόψει του νέου εκτός έδρας αγώνα με το Περιστέρι θα αναζητηθεί τρόπος επιστροφής στις καλές εμφανίσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητο να βελτιώσει τις αμυντικές επιδόσεις του, διορθώνοντας παράλληλα την αρνητική αναλογία μεταξύ ασίστ λαθών (79-84). Κυρίως όμως να πάψει να στηρίζεται σε δύο παίκτες καθώς ένας από τους λόγους της αγωνιστικής πτώσης είναι η περιορισμένη προσφορά των υπολοίπων. Αυτό φάνηκε και στον πρόσφατο αγώνα με τον Προμηθέα στην Πάτρα όπου το κακό παιχνίδι των Τολιόπουλου, Χάρελ οδήγησε στη συντριβή και σε παραγωγή (μόλις) 51 πόντων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.