Η επιστροφή Μουργκ ας μην ακυρώσει την κίνηση για δεκάρι

Κώστας Πετρωτός15 Δεκεμβρίου 2022

Ο ΠΑΟΚ έκανε την δουλειά στην Καλαμάτα. Δεν έθελξε με την απόδοσή του, αλλά αν εξαιρέσει κανείς έναν αδικαιολόγητο πανικό στα τελευταία 2-3 λεπτά του πρώτου μέρους που «ανάγκασε» τον Κοτάρσκι να ξεδιπλώσει για μία ακόμη φορά το ταλέντο του, ανταποκρίθηκε στο βασικό ζητούμενο του ματς, να πάρει ένα σκορ πρόκρισης.

Υπάρχουν θετικά σημεία, αλλά και κάποια άλλα προβληματισμού από την αναμέτρηση στην Καλαμάτα:

-Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έδειξε ηγετικά στοιχεία και όχι απλά το ποδοσφαιρικό ταλέντο του που ήδη αναγνωρίζεται από τους πάντες. Όταν ο ΠΑΟΚ «ζητούσε» το πρώτο γκολ στο ματς, αυτό που θα «ξεκλείδωνε»« την άμυνα της Καλαμάτας, ήταν εκείνος που το πάλεψε περισσότερο και το πέτυχε κερδίζοντας ένα μάγκικο πέναλτι. Με την πιρουέτα στο μάζεμα της μπάλας και το πείσμα που έβγαλε να την κρατήσει και οδήγησε στην ανατροπή του από τον Ασίγκπα την οποία αξιοποίησε από τα έντεκα βήματα ο Νέλσον Ολιβέιρα.

-Η επιβεβαίωση από τον Κοτάρσκι ότι οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ αισθάνονται ασφάλεια, γνωρίζοντας ότι πίσω τους υπάρχει ένας απόλυτα αξιόπιστος τερματοφύλακας.

-Η παρουσία του Μπράντον Τόμας, που πέτυχε έναν ακόμη γκολ, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και έβγαλε μία φρεσκάδα που σίγουρα θα την χρειαστεί ο ΠΑΟΚ.

-Θετική, συνολικά, ήταν και η παρουσία των παικτών που ήρθαν από τον πάγκο. Ο Κουλιεράκης «καθάρισε» φάσεις, ο Σβαμπ και ο Μουργκ βοήθησαν να ανακτήσει ο ΠΑΟΚ τον έλεγχο του κέντρου και, ειδικά ο δεύτερος, να παράξει φάσεις μπροστά ο ΠΑΟΚ, στον Μπράντον αναφερθήκαμε και φυσικά ο Βιεϊρίνια προσέδωσε την ξεχωριστή ποιότητά του και ψυχραιμία στην κυκλοφορία μπάλας.

Το νόημα πίσω από τα όσα είπε ο Λουτσέσκου για τον Μουργκ

Το όνομα του Μουργκ απασχόλησε και μετά το ματς. Κι αυτό γιατί ο Λουτσέσκου μίλησε για τον βραχύσωμο Αυστριακό με τρόπο που «φωτογραφίζει» ολική επιστροφή στην ενεργό δράση. Να το κάνει αυτό ο ΠΑΟΚ για να τον βγάζει στην βιτρία ενόψει Ιανουαρίου; Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα. Ωστόσο, από τα λεγόμενα του Λουτσέσκου φάνηκε ότι έχει ρόλο για εκείνον στο πλάνο του.

Κι εδώ οφείλουμε να σταθούμε λίγο παραπάνω: Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από έναν επιτελικό μέσο. Ο Ελ Καντουρί έχει την ποιότητα, αλλά μαζί και την ευπάθεια, ο Μπίσεσβαρ είναι ένας μεγάλος παίκτης στην δύση της καριέρας του και χθες έκανε κάποια λάθη που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα, ο Ντόουγκλας αποδίδει καλύτερα στην θέση «8». Ο Μουργκ σαφέστατα προσδίδει κάποια χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν σε άλλους παίκτες στον ΠΑΟΚ, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που χρειάζεται ο Δικέφαλος. Προφανώς, εφόσον ο προπονητής τον θέλει στο ρόστερ, ο Μουργκ πρέπει να είναι ενεργός, όμως, ο ίδιος ο Λουτσέσκου, όπως το επιβεβαίωσε και ο Μπότο στην πρόσφατη συνέντευξή του, έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει έναν παίκτη με υψηλή ατομική ποιότητα, στην τελική πάσα και εκτέλεση. Ας βρίσκεται και ο Μουργκ στις διαθέσιμες λύσεις του Ρουμάνου τεχνικού, αλλά μην αποτελέσει ανάχωμα στην ανάγκη για άμεση ενίσχυση με έναν ξεχωριστό επιτελικό.

Να μην δούμε ξανά τον Φιλίπε-ασανσέρ…

Aε αναλύσουμε, όμως, και τα σημεία προβληματισμού. Για να πω την αλήθεια, βλέποντας το δίδυμο Κάργα-Νάσμπεργκ, το μυαλό μου πήγε στην σύγκριση με Ίνγκασον-Κουλιεράκη που αποδεικνύεται πως δίκαια είναι το βασικό ντουέτο στόπερ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η λογική λέει ότι μετά από αρκετές εβδομάδες και οι δύο θα πρέπει να αισθάνονται πολύ πιο βολικά και αυτό να φανεί και στο γήπεδο.

Ωστόσο, ο βαθμός προβληματισμού είναι μεγαλύτερος για τον Φιλίπε Σοάρες. Πριν την διακοπή είχαμε «ζεσταθεί» όλοι με τον box to box μέσου που είχε αρχίσει να παίρνει μπρος, ενίοτε να σκοράρει, να αποτελεί μπελά για τις αντίπαλες άμυνες. Ο χθεσινός Φιλίπε, όμως, μας πήγε πολλούς μήνες πίσω. Ακόμη, και στην προετοιμασία της Ολλανδίας, που εκεί που ενθουσίαζε με μία ενέργεια του, την άλλη στιγμή απογοήτευε γιατί χρεωνόταν λάθος. Θέλω να πιστεύω ότι η μέτρια χθεσινή απόδοσή του ήταν απλά θέμα μέρας και τίποτα παραπάνω.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.