Η επιστροφή Ματίγια, ο Μήτρογλου και τα δύσκολα για τον Μάντζιο

Βασίλης Μάστορας26 Ιανουαρίου 2021

Oλα πηγαίνουν πρίμα στον Αρη, μετά τις αναταράξεις που προκάλεσαν οι ήττες από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Οι «κίτρινοι», όπως φαίνεται εκ του του αποτελέσματος, κατάφεραν να διαχειριστούν τα απόνερα και να επανέλθουν στον δρόμο των επιτυχιών. Με τον καλύτερο μάλιστα τρόπο. Εχοντας αβαντάζ στην υπόθεση- πρόκριση στο Κύπελλο και παραμένοντας στη διεκδίκηση μίας υψηλής θέσης στον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος. Το σημαντικότερο, βρήκαν αγωνιστικό ρυθμό τέτοιο που, θεωρητικά, με την προσθήκη του Κώστα Μήτρογλου δικαίως πρέπει να αισιοδοξούν ότι τους περιμένουν ακόμη καλύτερες μέρες.

Ο Μήτρο-γκολ έφθασε χθες στη Θεσσαλονίκη και από σήμερα πιάνει δουλειά με στόχο να βρεθεί το γρηγορότερο στον επιθυμητό αγωνιστικό ρυθμό. Η πολύμηνη απουσία του από αγώνες σαφώς και είναι ένα πρόβλημα, αλλά είναι διαχειρίσιμο. Ο Μήτρογλου έχει και το ταλέντο και την εμπειρία ώστε να προσαρμοστεί γρήγορα στο νέο του εργασιακό περιβάλλον. Αποκτήθηκε από τον Αρη για μία και μόνο δουλειά κι αυτή είναι το σκοράρισμα. Βεβαίως πάντα υπάρχουν κίνδυνοι ο Μήτρογλου, όπως και ο κάθε παίκτης, να χρειαστεί περισσότερο χρόνο προσαρμογής κάτι το οποίο θα είναι σε βάρος του Αρη καθώς μέσα στις επόμενες 30 ημέρες κρίνονται πολλά για τους στόχους που έχει βάλει για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Από τη στιγμή όμως που οι «κίτρινοι» ψήφισαν την απόκτηση του θα πρέπει να βρουν και τους τρόπους να εισπράξουν το καλύτερο δυνατό στο συντομότερο χρόνο, από τον Μήτρογλου.

Υπάρχουν όμως κι άλλα θέματα που πρέπει να διαχειριστεί αποκλειστικά ο Ακης Μάντζιος. Οπως το τι θα κάνει με τον Ματίγια, ο οποίος αποθεραπεύθηκε. Ο Αρης με τον Μπερτόγλιο στην 11άδα και τους Σάσα-Τζέγκο ανασταλτικά χαφ στη Ριζούπολη, είχε εξαιρετική συμπεριφορά τόσο μεσοαμυντικά όσο και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Κυκλοφόρησε με ταχύτητα την μπάλα σε μικρούς χώρους, δημιούργησε ευκαιρίες και κατάφερε να αναστείλει τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες του Απόλλωνα πριν αυτές ωριμάσουν και γίνουν απειλητικές για την εστία του Σιαμπάνη. Αρα ο Μάντζιος δεν έχει ισχυρό επιχείρημα για να επαναφέρει τον Ματίγια στην 11άδα. Κι αυτό είναι ένα θέμα που θέλει τη σωστή διαχείριση ώστε να μην προκαλέσει οποιασδήποτε μορφής κραδασμούς.

FOCUS

Aκούγεται έντονα ότι η υποψηφιότητα του Αγγελου Παπανικολάου για την προεδρία της ΕΟΚ ακουμπάει τα όρια του πολιτικού ρουσφετιού από τον πατερούλη του ελληνικού μπάσκετ. Συγχρόνως ερμηνεύεται κι ως μία κίνηση ήττας, τώρα που παραδίδει τα σκήπτρα της Ομοσπονδίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.