Η επιστροφή Ματίγια μειώνει το ρίσκο

Μάνος Χατζάκης07 Ιουνίου 2020

Ο Χαβιέ Ματίγια απουσίασε από την αναμέτρηση κόντρα στον ΟΦΗ στην πρεμιέρα των play off, καθώς ήταν τιμωρημένος από τον πρώτο ημιτελικό κόντρα στην ΑΕΚ, ωστόσο πλέον τίθεται κανονικά στη διάθεση του Μίκαελ Ενινγκ για την αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής απέναντι στον Ολυμπιακό (14/6, 21:30).

Πιθανή επιστροφή του στον άξονα θα διευκολύνει τόσο τη ζωή του προπονητή του, όσο και του συμπατριώτη του, Φραν Βέλεθ. Ο τελευταίος μπορεί να έχει αγωνιστεί -στο παρελθόν- στη μεσαία γραμμή (σ.σ: ήταν άλλωστε από τους λόγους που αποκτήθηκε), αλλά δεν νιώθει το ίδιο άνετα, όπως όταν παίζει στο κέντρο της άμυνας.

Στην αναμέτρηση με τους Κρητικούς φάνηκε ότι είναι έξω από τα... νερά του, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο παρουσίασε καλύτερο πρόσωπο. Ο αμυντικός του Αρη έπαιξε περισσότερο με μυαλό, παρά με δύναμη, διότι γνώριζε ότι έπρεπε να αποφύγει περιττή ένταση, από τη στιγμή που είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς.

Εκ του αποτελέσματος, όλα πήγαν καλά, και η συγκυρία της επιστροφής Ματίγια θα μειώσει το ρίσκο νέας χρησιμοποίησης του Βέλεθ στη μεσαία γραμμή. Το πιθανότερο σενάριο -απέναντι στον Ολυμπιακό- είναι να πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Γιώργο Δεληζήση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.