Η επιστροφή δεν θα λύσει το πρόβλημα

Στέλιος Παρθενάκης17 Φεβρουαρίου 2020

Σε 24 ώρες διοίκηση και τεχνικό επιτελείο της ΚΑΕ Αρης θα γνωρίζουν αν θα πάρουν στα χέρια τους την καυτή πατάτα του ζητήματος «Κεν Μπράουν». Γιατί ακόμη κι αν ο Αμερικανός ανταποκριθεί στη δέσμευση επιστροφής του στη Θεσσαλονίκη, ξέρουν ότι (κυρίως) μετά την ενέργειά του, δεν τυγχάνει καθολικής αποδοχής από τους συμπαίκτες του.

Επί της υπόθεσης του 30χρονου γκαρντ, η «Μ» έγραψε την απόλυτη αλήθεια. Δεν υπάρχουν οικογενειακοί λόγοι, δεν υφίσταται οικονομική προέκταση γιατί κλήθηκε να πληρωθεί και αρνήθηκε, αλλά το ζήτημα έχει να κάνει και με τις σχέσεις του με τους συμπαίκτες του και την ερμαφρόδιτη κατάσταση που υπάρχει στον Αρη. Κι όσο άπαντες κλείνουν τα μάτια τους μπροστά στο πρόβλημα, αυτό διαιωνίζεται. Αυτό έγινε πολλές εβδομάδες τώρα. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ήδη έγινε σχετική συζήτηση μεταξύ των παικτών για τη συμπεριφορά του Αμερικανού, δίχως επί του παρόντος να έχουν εκφράσει άποψη. Στην πραγματικότητα όμως, δεν τους πέφτει λόγος. Για το μέλλον του παίκτη στην ομάδα θα αποφασίσουν από κοινού, διοίκηση και Σάββας Καμπερίδης. Το δύσκολο της ιστορίας είναι ότι και οι δύο γνωρίζουν πως υπάρχει κίνδυνος ακόμη μεγαλύτερου κλονισμού των εσωτερικών ισορροπιών από τη στιγμή που στις τάξεις των παικτών υπάρχει (δικαιολογημένος) εκνευρισμός για την αιφνίδια αποχώρηση του παίκτη. Σε πρώτη φάση περιμένουν, γιατί έχουν τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο ο παίκτης θα επιστρέψει από τη Ζυρίχη, ασχέτως της δέσμευσής του σύμφωνα με την οποία αύριο θα είναι στη Θεσσαλονίκη.

Αν υπήρχε η δυνατότητα αντικατάστασης του Μπράουν, αυτό ήδη θα είχε γίνει. Σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα, κλήση σε απολογία και διακοπή συμβολαίου. Μόνο που ο Αρης δεν έχει αυτό το δικαίωμα και ούτε πρόκειται να το αποκτήσει διότι στερείται του ποσού των 100.000 ευρώ που χρειάζεται για να κάνει άρση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών. Αυτός που είναι σε μεγαλύτερο δίλημμα απ’ όλους είναι ο Σάββας Καμπερίδης γιατί ζει καθημερινά την ομάδα, γνωρίζει πολύ καλά ποιες είναι οι σχέσεις μεταξύ των παικτών και θέλει να κρατήσει ισορροπίες. Αντιλαμβάνεται επίσης ότι, αγωνιστικά η παρουσία του Μπράουν είναι απαραίτητη. Ο προβληματισμός του είναι το κακό παράδειγμα που θα δημιουργηθεί στην περίπτωση που δώσει «συγχωροχάρτι» στον παίκτη. Συν τοις άλλοις, ο Αμερικανός δεν είναι σταθερός στις αποφάσεις του. Αυτό αποδεικνύει η καριέρα του, το γεγονός ότι αλλάζει τις ομάδες σαν τα πουκάμισα έχοντας αδυναμία παραμονής σ’ ένα μέρος για μεγάλο διάστημα καθώς νιώθει κορεσμένος. Γι’ αυτό εξάλλου η λέξη σταθερότητα δεν έχει καμία σχέση με τη μέχρι στιγμής καριέρα του…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.