Η επιπλέον ευκαιρία των Μπεναλουάν και Σίλβα

Γιώργος Στράντζαλης25 Οκτωβρίου 2020

Μπορεί η “περιπέτεια” που περνάει ο Αρης με τα 10 θετικά κρούσματα κορωνοϊού να έχει αναπροσαρμόσει τα σχέδια του Άκη Μάντζιο και κυρίως να έχει κόψει τη… φόρα που είχε αποκτήσει η ομάδα του στο ξεκίνημα των υποχρεώσεών της στο Πρωτάθλημα, όμως η αρνητική και σίγουρα απρόοπτη αυτή εξέλιξη έχει και τα θετικά της.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του τεχνικού τιμ πρόκειται για μία εξτρά ευκαιρία, δίχως την πίεση χρόνου, για τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του Αρη να προσαρμοστούν καλύτερα και ασφαλώς να καλύψουν το χαμένο έδαφος της αγωνιστικής τους απραξίας κατά τους προηγούμενους μήνες. Ευνοημένοι κυρίως βγαίνουν οι Γιοάν Μπεναλουάν και Σιαντέ Σίλβα, οι οποίοι δεν έχουν πάρει ακόμη χρόνο συμμετοχής αφού βρίσκονται πίσω από το επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας. 

Θεωρούνται δύο πολύ σημαντικές μονάδες για την άμυνα και την επίθεση αντίστοιχα, αλλά είναι εξίσου σημαντικό για τον προπονητή να ενσωματωθούν άμεσα στα πλάνα του έχοντας τον απαραίτητο αγωνιστικό ρυθμό. Κάτι που δε συνέβη μέχρι τώρα. 

Η αναγκαστική διακοπή των υποχρεώσεων του Αρη τους δίνει την ευκαιρία να δουλέψουν πιο εντατικά. Οπως και γίνεται τις τελευταίες ημέρες, καθώς έχει χορηγηθεί ειδικό εξτρά πρόγραμμα το οποίο γίνεται υπό την επίβλεψη του συνεργάτη του Άκη Μάντζιου, Γιώργου Χωριανόπουλου. Ο Μπεναλουάν εξάλλου θα χρειαστεί – εκτός απρόοπτου- να φορέσει φανέλα στο ματς με την Τρίπολη, λόγω της απουσίας του Ροζ (λόγω καρτών) από το κέντρο της άμυνας, οπότε πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος. 

Σε ό,τι αφορά τον Σίλβα, θεωρείται εξελίξιμος και με πολλές προοπτικές να μπει σύντομα στα βασικά πλάνα του προπονητή, είτε για να βοηθήσει από τα άκρα είτε στην κορυφή της επίθεσης. Γι’ αυτό και ο εξτρά χρόνος λειτουργεί αυτή τη φορά “σύμμαχος” στην προσπάθεια αμφότερων να καλύψουν το χαμένο έδαφος των προηγούμενων μηνών. Σημαντικό ασφαλώς διάστημα είναι και για τους Κάτσε, Γκαρσία. Μπορεί να έχουν ήδη μερικά λεπτά στα πόδια τους, ακόμη ωστόσο απέχουν παρασάγγας σε αγωνιστικό ρυθμό από το υπόλοιπο σύνολο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.