Τζέτζης: «Πρέπει να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία προς όφελος του αθλητισμού»

Metrosport Team20 Οκτωβρίου 2022

Στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο Κοσμήτορας ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, Γιώργος Τζέτζης, οποίος συμμετείχε χθες (18/10) στο αθλητικό σχολείο του ΠΣΑΤ που διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ), στην Αρχαία Ολυμπία, και αναφέρθηκε στο πως η τεχνολογία και η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν ή βοηθούν τον αθλητισμό στις μέρες μας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Ήταν μια πολύ ωραία συνάντηση, διαφόρων φορέων και επιστημόνων στον αθλητισμό και των ανθρώπων της τεχνολογίας. Θα έπρεπε αυτές οι συναντήσεις να γίνονται συχνότερα, γιατί ο αθλητισμός μαζί με την επικοινωνία πάνε χέρι-χέρι. Ο αθλητισμός δεν θα ήταν τόσο μεγάλος αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι τη τεχνολογίας. Προέκυψαν πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα. Εγώ από την πλευρά μου προσπάθησα να σημειώσω πως η εξέλιξη της τεχνολογίας μας βρίσκει όλους μαθητευόμενους, προσπαθώντας να προσαρμοστούμε στις ραγδαίες εξελίξεις.

Η ενημέρωση έχει αλλάξει, πλέον είναι 24 ώρες και 7 μέρες την εβδομάδα, δεν γίνεται μόνο από τους ειδικούς, γίνεται από όλο τον κόσμο. Τα fake news κυριαρχούν, οι πολίτες μπορούν να μεταφέρουν μια πληροφορία είτε σωστή, είτε λανθασμένη. Όλοι πλέον κρίνουν τα πάντα. Η επικοινωνία έχει αλλάξει και θα πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και να αξιοποιήσουμε όσο μπορούμε καλύτερα την τεχνολογία προς όφελος του αθλητισμού, διατηρώντας ένα πλαίσιο, το οποίο θα βοηθήσει στην καλή εικόνα και την προώθηση του αθλητισμού.

Στους φοιτητές υπάρχουν αντίστοιχα μαθήματα, αλλά δεν εμβαθύνουμε πολύ, υπάρχουν βέβαια μαθήματα στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο για τη χρήση της τεχνολογίας στον αθλητισμό κλπ. Πρέπει να ενημερωνόμαστε συνέχεια. ένα μήνυμα που βγαίνει από όλο αυτό είναι αν δεν αναβαθμίζουμε τις γνέσεις μας σε λίγο καιρό δεν θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε με κανέναν».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.