Η επετειακή φανέλα της Μπάγερν μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω

Metrosport Team27 Φεβρουαρίου 2020

Επιμέλεια: Γιώργος Τσαρουχάς

Η Μπάγερν Μονάχου, το καμάρι της Βαυαρίας γιορτάζει φέτος 120 χρόνια ιστορίας. 120 χρόνια γεμάτα ιστορία, τίτλους και πολλές στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας. 

Η επετειακή φανέλα που σήμερα έφερε στην δημοσιότητα η διοίκηση του συλλόγου μας γυρνάει 50 χρόνια πίσω! Στα χρόνια του σπουδαίου Γκέρτ Μίλερ και του του «ευεργέτη» Φραν Μπέκενμπάουερ. Τότε που η Μπάγερν άρχιζε να χτίζει τον μύθο της. Έναν μύθο που μέχρι και σήμερα διατηρεί στο κορυφαίο επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν κάποιος θελήσει να την κάνει δικιά του θα χρειαστεί να βάλει αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη με τις τιμές να ξεκινάνε από 79 και να φτάνουν έως τα 130 ευρώ.

 Δείτε παρακάτω την επετειακή φανέλα που αναμένεται να.. ντεμπουτάρει στον Προημιτελικό Κυπέλλου με την Σάλκε την ερχόμενη Τρίτη. 

Συγκρίνετε την με την φανέλα που πρωτοέκανε την εμφάνιση της το 1932, την χρονιά που η Μπάγερν κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της.


 Από τον Γκερτ Μίλερ μέχρι τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, δεν είναι λίγοι αυτοί που έγραψαν ιστορία φορώντας τα  ερυθρά χρώματα των σχεδόν «αιώνιων» πρωταθλητών Γερμανίας. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. 29 πρωταθλήματα Γερμανίας, 19 κύπελλα, 5 κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ και ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης. Χρειάζεται ένα ολόκληρο μουσείο για να τα χωρέσεις όλα. Ένα μουσείο το οποίο και υφίσταται εντός του "στολιδιού" της στο Μόναχο. 

Το Allianz Arena χαρακτηρίζεται δικαίως  ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά στάδια του πλανήτη. Άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του τον Ιούνιο του 2005 με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 που έλαβε χώρα στην Γερμανία. Έχει χωρητικότητα 75.000 θέσεων και σε κάθε αγώνα της Μπάγερν γεμίζει ασφυκτικά με την ατμόσφαιρα που επικρατεί να σε κάνει να αγαπήσεις ακόμη περισσότερο την ιδιαίτερη οπαδική κουλτούρα των Βαυαρών.

Ιδρύθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 1900 στην καρδιά του Μονάχου και από τις πρώτες στιγμές του ο σύλλογος έζησε στιγμές δόξας και «γέννησε» εκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο. Οι αμέτρητοι τίτλοι και οι τεράστιες προσωπικότητες που έχουν περάσει ανά τα χρόνια από την ομάδα μας οδηγεί σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα. Οι Βαυαροί έχουν αφήσει το δικό τους λιθαράκι-στίγμα στον χάρτη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Χρόνια Πολλά λοιπόν στην Μπάγερν Μονάχου. Μία ομάδα που ανήκει στους φιλάθλους της. Μία ομάδα που αν δεν την υποστηρίζεις, οφείλεις τουλάχιστον να της εκτιμάς. 

πηγή φωτογραφικού υλικού: Getty Images    

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.