Η επανεκκίνηση του μπάσκετ ξεκινάει από την Θεσσαλονίκη

Δημήτρης Κανελλάκης20 Μαρτίου 2021

Προσκλήθηκα προχθές από την πρωτοβουλία "Πρώτα το μπάσκετ με τον Παναγιώτη Φασούλα", που διεκδικεί να διοικήσει την ομοσπονδία του μπάσκετ, να συντονίσω μια διαδικτυακή συνέντευξη των υποψηφίων της από την Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.

Δέχτηκα με χαρά, διότι γνωρίζω από την εποχή που ήταν αθλητές ακόμη τον Παναγιώτη Φασούλα, το Δημήτρη Παπαδόπουλο και το Γιάννη Τσουμή. Θεώρησα, επίσης, τιμητικό για τη Θεσσαλονίκη το γεγονός ότι μία από τις παρατάξεις που διεκδικούν τη νίκη στις εκλογές της ΕΟΚ, επέλεξε από την πόλη μας να ξεκινήσει τις διαδικτυακές συνεντεύξεις των υποψηφίων της, καθώς ο τίτλος αυτής της παρουσίασης ήταν "η επανεκκίνηση του ελληνικού μπάσκετ ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη"

Παρακολουθώ την προεκλογική προσπάθεια των τριών (με επικεφαλής τον κ. Λιόλιο και τον κ. Παπανικολάου οι άλλες δύο) παρατάξεων που συμμετέχουν στις εκλογές για την ομοσπονδία.

Συντονίζοντας την συνέντευξη των υποψηφίων της παράταξης Φασούλα από την Κεντρική Μακεδονία, αισθάνθηκα, από τις απαντήσεις που έδωσαν στα ερωτήματα που τους τέθηκαν, ότι υπάρχει άριστη γνώση των προβλημάτων του μπάσκετ, προετοιμασία για συγκεκριμένους τρόπους αντιμετώπισής τους, έτοιμο πλάνο.

Ακουσα τον κ. Παπαγιαννούλη, τον πρόεδρο της Ενωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας να κάνει μια εξαιρετική ανάλυση για τις ανάγκες των σωματείων και πώς αυτές μπορούν να καλυφτούν ώστε να αναζωογονηθεί το κύτταρο του μπάσκετ.

Είναι εντυπωσιακός ο σχεδιασμός τους για το κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα, όπως διευκρίνισε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος που το ανέλυσε, και είναι βασισμένο στη χρήση σύγχρονων και καινοτόμων εργαλείων, τα οποία θα εξασφαλίζουν την επικοινωνία και την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων (προπονητές, αθλητές, γυμναστές, γιατροί, φυσιοθεραπευτές, διατροφολόγοι, ψυχολόγοι), ώστε εκτός από την πρόοδο και την εξέλιξη των αθλητών, να επιτυγχάνεται ο πολιτισμικός και διαπαιδαγωγικός χαρακτήρας του.

Πλήρης ετοιμότητα υπάρχει, όπως διαπιστώθηκε από τις αναλυτικότατες απαντήσεις του κ. Τσουμή για την διοικητική αναδιοργάνωση της ομοσπονδίας, την εξωστρέφεια και τις διεθνείς σχέσεις, του κ. Γάλλου για την απόκτηση οικονομικής αυτοδυναμίας της ΕΟΚ, των πρωταθλημάτων της Α2, Β' και Γ' Εθνικής.

Αντίστοιχη προετοιμασία υπάρχει και για το γυναικείο μπάσκετ, στο οποίο, λόγω και της κόρης του Μαριέλλας, ο Παναγιώτης Φασούλας ρίχνει μεγάλο βάρος, όπως και για την εθνική ομάδα των ανδρών, που είναι βέβαια η βιτρίνα, αυτή που με τις επιτυχίες της δρομολόγησε μια... έκρηξη που τα αποτελέσματά της ήταν εντυπωσιακά για πολλά χρόνια, αλλά τα τελευταία βρίσκεται σε πτώση.

Για τα δύο αυτά κεφάλαια, το πλάνο ανέλυσαν η κ. Στασινού-Νικοπολίδη, πρώην διεθνής αθλήτρια του μπάσκετ και ο "μπέμπης" του ελληνικού μπάσκετ, Φάνης Χριστοδούλου.

Θα ήταν πολύ δημιουργικό, νομίζω, αν και, χρονικά, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό, πλέον, παρόμοιες διαδικτυακές συνεντεύξεις να υπήρχαν και από τους υποψηφίους από την Κεντρική Μακεδονία των άλλων δύο παρατάξεων που συμμετέχουν στις εκλογές της ΕΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.