Η επανάσταση του αυτονόητου

Κυριάκος Θωμαϊδης05 Ιουλίου 2020

Τώρα που η διεθνής επιτροπεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο εκπνέει, οι υπερεθνικοί αξιωματούχοι αρχίζουν να διηγούνται ιστορίες καθημερινής τρέλας που επί τρία χρόνια ζούσαν στη χώρα μας.
Ανώτατος ποδοσφαιρικός παράγοντας της ΟΥΕΦΑ εξομολογήθηκε την απορία του για όσα συμβαίνουν τελευταία με τη στάση του Ολυμπιακού. Από τη μία δηλώνει ότι η διοίκηση Γραμμένου πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της το 2021 και όχι το 2020 και από την άλλη την καταψηφίζει στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ! Την ίδια στιγμή η ομάδα του Πειραιά καταγγέλλει ως διεφθαρμένο ένα πρωτάθλημα που η ίδια κέρδισε… Πανθομολογουμένως με την αγωνιστική της υπεροχή.

Ο διεθνής ποδοσφαιρικός παράγοντας, με μεγάλη εμπειρία σε δύσκολες διαπραγματεύσεις πολλών εθνικών ομοσπονδιών της Ευρώπης, σηκώνει τα χέρια ψηλά: "Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλουν οι Έλληνες ποδοσφαιρικοί παράγοντες. Μοιάζουν να κόβουν σε φέτες το καρπούζι και μετά να τις σερβίρουν όλες στους....εαυτούς τους"!
Υπάρχουν δύο ελληνικές λέξεις που είναι αμετάφραστες σε οποιαδήποτε γλώσσα του κόσμου. Και οι δύο αρχίζουν από "φ": Φθόνος και Φιλότιμο.
Η αντίληψη "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονά" μας υποβιβάζει ως λαό. Ευτυχώς που υφίσταται ακόμη το ανεπανάληπτο ελληνικό φιλότιμο και κάπως ισορροπεί τοκ παραλογισμό.
Ένας Αμερικανός επικοινωνιολόγος είπε στον Γιώργο Παπανδρέου όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία να μην λέει πολλά. Να αρκείται στη φράση-"κλειδί" που δυστυχώς ουδέποτε εφάρμοσε: "Η Ελλάδα χρειάζεται την επανάσταση του αυτονόητου".
Πράγματι. Ειδικά στο ποδόσφαιρο. Όπου όλα είναι ή γάμος ή κηδεία. Ως ίδιον της φυλής. Ενός ανάδελφου Έθνους...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.