Η εντυπωσιακή... «πτήση» του δικέφαλου, ο Παπαπέτρου, ο Τριτσώνης και ο Κούγιας

Δημήτρης Μπούζας08 Νοεμβρίου 2020

Δεν πρόκειται να σας κουράσουμε αναφερόμενοι στα όσα εξόχως εγκωμιαστικά γράφτηκαν και ακούστηκαν για τη μεγάλη εμφάνιση του ΠΑΟΚ. Πιστεύω πως οι όποιες αναφορές έγιναν, ιδιαίτερα στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ αποδόθηκαν και διακινήθηκαν με αξιοθαύμαστη επάρκεια από όλους του ντόπιους συναδέλφους σε έντυπα, ραδιοφωνικά και ηλεκτρονικά επίπεδα.

Αν κάτι αξίζει τον κόπο να προσθέσουμε είναι το πόσο μέτρησε αυτό το θεαματικό αγωνιστικό (και όχι μόνον) ευρωπαϊκό άλμα στον ψυχισμό του όλου οργανισμού ΠΑΟΚ (παικτών, κόουτς, διοίκησης) και ιδιαίτερα στον αντίστοιχο των απανταχού της γης ένθερμων υποστηρικτών του δικέφαλου.

Όπως επίσης αξίζει να σημειωθεί και πως αντέδρασαν οι εναπομείναντες ελάχιστοι υποστηρικτές ενός κόουτς του οποίου το «πέρασμα» από την Τούμπα συνοδεύτηκε με οδυνηρές εμπειρίες και αναμνήσεις. Οι ΠΑΟΚτσήδες ασφαλώς και αδυνατούν να κατανοήσουν ακόμη τον τρόπο με τον οποίο χάθηκαν οι τίτλοι την περσινή χρονιά, όπως επίσης και τις δύο αυτοχειρίες που στοίχισαν πολύ ακριβά στον ΠΑΟΚ.

Η μία στα ημιτελικά του κυπέλλου στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και η άλλη στο ισχυρότατο πλήγμα που δέχθηκε ο σύλλογος με την ιστορική απώλεια της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης επιβάλλεται να τονίσουμε πως δύσκολα θα «διαγραφεί» η ασυγχώρητη, εμμονική και διαστροφική επιδίωξη του Πορτογάλου να διαλύσει τη χρυσή ομάδα του νταμπλ. Καρατομώντας όσους προφανώς τον «ενοχλούσαν» με την αίγλη τους και την αξιόλογη ποδοσφαιρική προσωπικότητα τους. Συμπερασματικά και με δύο λόγια νομίζουμε ότι άπαντες οι μη λοβοτομημένοι πήραν από το προχθεσινό παιχνίδι μια ικανοποιητική απάντηση σε όλα ή σχεδόν σε όλα τα οποία αφορούσαν την κριτική που έγινε στον Αμπέλ Φερέιρα.

Διαπίστωσαν ότι ήταν δίκαιη και όχι αυστηρή και κακοπροαίρετη. Είχαν την ευκαιρία βλέποντας απλές και κατανοητές παρεμβάσεις και διαχειρίσεις στην εξέλιξη του αγώνα από τον διάδοχο του, να καταλήξουν στο ασφαλές συμπέρασμα πως είχαν δίκιο όσοι σε βάθος χρόνου, επίμονα και κουραστικά φώναζαν πως ο Πορτογάλος ήταν επικίνδυνα λίγος - σχεδόν ανύπαρκτος – στο βασικό θέμα του κοουτσαρίσματος. Πιστεύουμε ότι και μερικοί από τους ελάχιστους υποστηρικτές του θα συμφωνούν σε αυτό το τελευταίο. Θα εξαιρέσουμε βέβαια συγκεκριμένους από τον δικό μας χώρο οι οποίοι ακόμη αγωνίζονται για την υστεροφημία του, θαρρείς και του το χρωστάνε.

ΜΙΑ ΧΟΝΤΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΟΥΛΑ

Το δεύτερο θέμα του σημερινού σχολίου μας, αφορά τον ορισμό του Παπαπέτρου από τον Τριτσώνη στο εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ποιος είναι ο Παπαπέτρου; Μάλλον το γνωρίζουν όλοι. Πειραιώτης, γιος του μεγαλύτερου σφαγέα των αντιπάλων του Ολυμπιακού κατά το παρελθόν. Για να μην γυρίσουμε πίσω στα παλιά και φρίξετε – στα ανατριχιαστικά χειρουργεία του πατρός – σήμερα θα μιλήσουμε για την «συμπεριφορά» του γιου.

Ήταν «τέταρτος» στο παιχνίδι κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ όπου συνεργάστηκε με τον Ολλανδό διαιτητή και σχεδόν πρωταγωνίστησε στο δεύτερο άκυρο γκολ των Πειραιωτών. Και προσφάτως, την περασμένη αγωνιστική ήταν «πρώτος» στον αγώνα... πάλι του Ολυμπιακού (!) με τον Απόλλωνα της Ριζούπολης. Τι έγινε σε αυτόν τον αγώνα; Το είδε ολόκληρη η Ελλάδα. Οι ερυθρόλευκοι που αγκομαχούσαν και είχαν πρόβλημα, δέχθηκαν δώρο από το πατριωτάκι τους, ένα άκυρο γκολ που πέτυχε ο Χασάν, κάνοντας επιθετικό φάουλ.

Κάτι που το σημείωσε ο VAR, αλλά ο απίστευτος Πειραιώτης αρνήθηκε πεισματικά να πάει και να επιβεβαιώσει την ακυρότητα. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Πειραιώτης διαιτητής «προχθές» με τον Απόλλωνα τον οποίο αδικεί και ο ίδιος αύριο στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τους αδικημένους Αθηναίους. Ο λόγος; Ύποπτος και κατανοητός μέχρις ενός σημείου. Δικαίως οι περισσότεροι θεωρούν την τοποθέτηση του σαν μια μεθοδευμένη κίνηση είτε για να επανορθώσει την αδικία αν του δοθεί η ευκαιρία, είτε να σιγοντάρει σε τυχόν δυσκολίες που θα δημιουργούσαν πρόβλημα απώλειας βαθμών για τον ΠΑΟΚ.

Βέβαια ο νέος αρχιδιαιτητής δεν γνωρίζει τις ρίζες του Παπαπέτρου. Δεν είδε όμως τι έκανε στο πρόσφατο παιχνίδι του Ολυμπιακού και τώρα τον βάζουν και πάλι με την ίδια ομάδα που αδίκησε; Είναι βέβαιο ότι ο Τριτσώνης στήνει τις διαιτησίες των Ελλήνων άνετα και κατά παραγγελία. Δυστυχώς έχουμε αρκετά δείγματα στο φετινό πρωτάθλημα όχι απλά ανησυχητικά, αλλά εξόφθαλμα και ενδεικτικά για το ποιοι ελέγχουν και πάλι το χώρο.

ΥΓ1: Ο απερίγραπτος Κούγιας με νέες δηλώσεις του τάχα μου δήθεν για τις ελληνικές ομάδες και τις επιτυχίες τους στην Ευρώπη, δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει και πάλι χολή και δηλητήριο για τον ΠΑΟΚ.

Προχθές είχαμε τις κατάπτυστες δηλώσεις του εναντίον του Παναιτωλικού αλλά και του ΠΑΟΚ και χθες τις υπαινικτικές και απαράδεκτες που κι αυτές δεν απαντήθηκαν από κανέναν. Συνεχίζει... ακάθεκτος και απτόητος την αποστολή του.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση θέλουμε να δώσουμε μια συμβουλή σε νεότερους συναδέλφους που διαβάζουν αυτολεξί τα ξεράσματα του, να σταματήσουν να το κάνουν και αν θέλουν να το κάνουν, να έχουν το κουράγιο τουλάχιστον να τον κρίνουν. Αν για οποιουσδήποτε λόγους τον φοβούνται, θα ήταν καλό να μην ασχοληθούν καθόλου μαζί του.

ΥΓ2: Τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Μάκη Γκαγκάτση και στον βετεράνο άσο της χρυσής εποχής Κώστα Ιωσηφίδη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.