Η εμπιστοσύνη του Λουτσέσκου στους γνωστούς και η ευχή να μην κάνει καμία έκπτωση στην ποιότητα

Στέλιος Γρηγοριάδης17 Ιουνίου 2021

Eκλεισε νέα συμφωνία ο ΠΑΟΚ με τον Ελ Καντουρί για δύο συν ένα χρόνια. Ηταν επιθυμία του Λουτσέσκου και ικανοποιήθηκε. Μακάρι να βγει και σε καλό.

Ο Μαροκινός γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου του 1990. Οσονούπω “κλείνει” τα 31 και μπαίνει στα 32. Δεν γέρασε ποδοσφαιρικά, αλλά είναι σχετικά προχωρημένης ηλικίας και οδεύει προς τη δύση της καριέρας του. Γι' αυτό, άλλωστε, ο ΠΑΟΚ τον εμπιστεύεται για έναν χρόνο και για τον δεύτερο περιμένει να δει αν θα έχει συμμετοχή τουλάχιστον στα μισά ματς, ώστε να προχωρήσει μαζί του και για τρίτο. Λογικό. Αλλά ταυτόχρονα ριψοκίνδυνο και ίσως ενδεικτικό των προθέσεων του Λουτσέσκου να βασιστεί σε παίκτες που τον ξέρουν και τους ξέρεις.

Το ζήτημα με τον Ελ Καντουρί δεν είναι μόνο ότι στη νέα σεζόν θα “τρέχει” στα 32, αλλά και ότι το σκαρί του και το στιλ του “προσθέτουν” ένα-δύο χρονάκια στην πραγματική ηλικία του. Προσωπικά, αμφιβάλλω πολύ ότι θα είναι από τους παίκτες που θα ανταποκριθούν πλήρως στον στόχο του ΠΑΟΚ να πάρει το Πρωτάθλημα, αλλά σέβομαι την απόφαση του προπονητή του και εύχομαι να βρει τρόπο να αντλήσει περισσότερη ενέργεια από τον Μαροκινό.

Παρόμοια περίπτωση είναι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, τον οποίο επίσης δήλωσε ο Λουτσέσκου στην ομάδα. Γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου του 1988 κι αυτό σημαίνει ότη ήδη έχει μπει για τα καλά στα 33. Λόγω του στιλ του, ωστόσο και των φυσικών δυνάμεών του, στα 33 έδειχνε να βρίσκεται ο Μπίσεσβαρ εδώ και κανα-δυο χρόνια. Αρα είναι τεράστιο ερωτηματικό η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται τη νέα σεζόν. Αλλά και πάλι, αν μείνει στην ομάδα, πρέπει να σεβαστούμε την επιλογή του Λουτσέσκου.

Δεν θα ήταν έκπληξη για μένα αν ο Ρουμάνος ζητούσε να αποκτηθούν πάλι... ο Σάχοφ, ο Κάνιας, ο Μαουρίσιο, ο Μάτος, γιατί όχι και ο Λημνιός. Για να έχει το μεγαλύτερο κομμάτι της παρέας των δύο (και όχι ενός) νταμπλ και πάλι στη διάθεσή του, μαζί με Βιειρίνια, Πασχαλάκη, Κρέσπο και Βαρέλα. Θα ήταν, πιστεύω, η καλύτερή του. Αλλά το ερώτημα θα ήταν εύλογο: Αρκεί η συνταγή της συνύπαρξης όσο το δυνατόν περισσότερων παικτών της “χρυσής” διετίας με νυν παίκτες για να επαναλάβει ο ΠΑΟΚ τις ίδιες επιτυχίες; Φοβάμαι πως όχι.

Είναι νωρίς για να δούμε τις μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ, είναι σίγουρο ότι πρέπει να περιμένουμε έως και τον Αύγουστο, απλά εύχομαι να μην υπερεκτιμήσει ο Λουτσέσκου ούτε τις δικές του δυνατότητες, ούτε του ρόστερ, για να μην κάνει καμία έκπτωση στις ποιοτικές προσθήκες που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ. Αν μιλάμε, φυσικά, για έναν ΠΑΟΚ που θα πάρει πάλι το νταμπλ και θα παίξει επιτέλους σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΥΓ. Ελπιδοφόρα, πάντως, ήταν η τελευταία δήλωση του Λουστέσκου: «Πρέπει να κοιτάξουμε το ρόστερ, να δούμε σε τι κατάσταση είμαστε, πόσοι είμαστε, τις θέσεις και τι ενίσχυση χρειάζεται”. Πράγμα που σημαίνει ότι καθόλου δεν αποκλείεται να “δει” ότι υπάρχουν αρκετά κενά...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.