Η εμφατική νίκη, ο πολύτιμος Σάσα και ο κορυφαίος Γκανέα

Βασίλης Μάστορας01 Μαρτίου 2021

Τελικά ο Αρης, μόνο μια στιγμή ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Οπου δόξα βεβαίως, σε επίπεδο Πρωταθλήματος, η κατάληψη της 2ης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα και μετά το τέλος των πλέϊ οφ. 

Στόχος αρκετά ψηλότερος από αυτόν της 4ης θέσης, που είχαν βάλει οι «κίτρινοι» στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Οσο για το αποτέλεσμα μπορεί να μη δίνει πρόσθετα κέρδη, όσον αφορά τη συμμετοχή στη νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση, όπως για παράδειγμα κέρδος γύρων, αλλά σε επίπεδο γοήτρου για τον Αρη θα έχει μεγάλη αξία. 

 Μετά λοιπόν την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό, οι «κίτρινοι» κατέκτησαν βαθμό μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και χθες απέναντι στον αδιάφορο μεν ποιοτικό όμως Ατρόμητο, πέτυχαν εύκολη νίκη με 3-0. Ο αγώνας απέναντι στον αδιάφορο βαθμολογικά Ατρόμητο, όπως κάθε αγώνας με αυτές τις προδιαγραφές, έκρυβε παγίδες τις οποίες απέφυγε ο Αρης.

 Οι «κίτρινοι» με τον πλουραλισμό που έχουν στο ρόστερ δεν ίδρωσαν για την απουσία του Ματέο Γκαρσία, ούτε γι’ αυτή του Ματίγια. Ο Μάντζιος έβαλε στην ενδεκάδα τον Μπρούνο ο οποίος είχε πείσει ότι έχει βρει ρυθμό και τον Μήτρογλου. Ο πρώτος στα 68 λεπτά που αγωνίστηκε είχε συμμετοχή στις επιθετικές προσπάθειες του Αρη, αλλά οι «κίτρινοι» σ’ έναν ακόμη αγώνα στην τελική πάσα έκαναν τη λάθος επιλογή και γυρνούσαν την μπάλα στο λάθος σημείο. Αποτέλεσμα; Η μπάλα να μην πηγαίνει σε πόδια ποδοσφαιριστή του Αρη, στοιχείο που βελτιώθηκε όμως στο β’ ημίχρονο.

 Ετσι ο Αρης τελείωσε τον αγώνα με 16 γεμίσματα από τα οποία μόνον τα οκτώ είχαν την κατάληξη που έπρεπε. Τα πέντε από αυτά έγιναν από αριστερά με πρωταγωνιστή τον Γκάνεα. Ο Ούγγρος χθες ήταν ο κορυφαίος του Αρη. Πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ, ήταν ο δημιουργός του δεύτερου και σχεδόν αλάνθαστος στα αμυντικά του καθήκοντα. Η χρησιμοποίηση του έφερε ισορροπία στην άμυνα του Αρη, αλλά και στις πτέρυγες, όταν προωθούνταν, με δεδομένο ότι ο δεξιοπόδαρος Σούντγκρεν αγωνίστηκε στη φυσική του θέση.

 Η αδυναμία του Αρη να παίξει σωστά την μπάλα στην τελευταία… πράξη της επίθεσης είχε ως αποτέλεσμα ο Μήτρογλου να μην συμμετέχει ούτε σε μία από τις επτά τελικές του Αρη στο α’ ημίχρονο. Ο «πιστολέρο», προσπάθησε να παρακολουθήσει τον ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά φάνηκε ότι χρειάζεται ακόμη δουλειά και ότι η εμπειρία δεν αρκεί για να θυμίσει τον παλιό καλό του αγωνιστικό ρυθμό. Αντιθέτως ο Μάνος που τον αντικατέστησε έδωσε ταχύτητα μεσοεπιθατικά στον Αρη, σε συνδυασμό με την είσοδο στον αγώνα του Σίλβα και του Μαντσίνι. 

Οι δύο πρώτοι μάλιστα έγιναν οι πρωταγωνιστές και του τρίτου γκολ των «κίτρινων» με μια συνεργασία η οποία παίρνει άριστα στη συλλογικότητα. Το τρίτο γκολ έβαλε τη σφραγίδα στην εμφατική νίκη του Αρη, ο οποίος πήρε ψυχολογία ενόψει του αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Ενα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει αξία το γεγονός ότι οι «κίτρινοι» πηγαίνουν σ’ αυτό έχοντας πετύχει μία εύκολη νίκη και χωρίς μάλιστα να δεχτούν, σε μία ακόμη αγωνιστική, γκολ. 

Το γεγονός ότι τα δύο από τα τρία γκολ ήρθαν χθες μία ακόμη φορά από παίκτες της πίσω γραμμής, ίσως να χρήζει ανάλυσης, αλλά από τη στιγμή που ο Αρης πέτυχε ό,τι πέτυχε φέτος με αυτή τη συνταγή, λίγο το κακό. Αξία έχει η μπάλα να πηγαίνει στα αντίπαλα δίχτυα, ανεξαρτήτως από το ποιος παίκτης τη στέλνει. Οσον αφορά τον Λούκας Σάσα, αξίζει τα εύσημα γιατί έκανε όσα έπρεπε να κάνει μεσοαμυντικά και πάτησε αρκετές φορές της περιοχή του Ατρομήτου, πετυχαίνοντας και γκολ. Ε, τι άλλο μπορεί να ζητήσει ο Μάντζιος απ’ αυτό τον παίκτη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.