Η εμφάνιση του Πέλκα το πιο ενθαρρυντικό σημάδι

Χρύσανθος Δοβλέτογλου13 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ είχε υπέρ του το 2-0 του πρώτου αγώνα, είναι πιο έμπειρο σύνολο από τον Παναθηναϊκό, οπότε πριν από το ματς ήταν το ξεκάθαρο φαβορί. Το επιβεβαίωσε μόλις στο 11', όταν ο Πέλκας το... πήρε πάνω του και μετά από πάσα του Λημνιού πάτησε γερά στην περιοχή των «πρασίνων», «ζάλισε» τους αντιπάλους του και έδωσε έτοιμο γκολ στον Σφιντέρσκι, ο οποίος, απλώς, τελείωσε ιδανικά την φάση.

Κάπου εκεί τελείωσε η υπόθεση πρόκριση και δεν θεωρούμε ότι αξίζει να σταθούμε παραπάνω. Αυτό που είναι σημαντικό να επισημάνουμε είναι η ηγετική εμφάνιση του Πέλκα, με δεδομένο ότι είχαμε καιρό να δούμε τον διεθνή μεσοεπιθετικό να αγωνίζεται με τόση αυτοπεποίθηση, να έχει τόσες πολλές επιτυχημένες τελικές ενέργειες και να κάνει πραγματικά άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται την «έκρηξη» του Πέλκα στην μεσοεπιθετική του γραμμή, γιατί μπορεί σε συνδυασμό με την ταχύτητα του Λημνιού, την τεχνική κατάρτιση του Μπίσεσβαρ και την εκτελεστική δεινότητα του Σφιντέρσκι, να απλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα για τον Δικέφαλο και να σκοράρει με μεγαλύτερη ευκολία.

Μέχρι τώρα, σε μεγάλο αριθμό αγώνων, έχουμε δει τον ΠΑΟΚ να δημιουργεί, να κυκλοφορεί την μπάλα, να είναι καλύτερος των αντιπάλων του, αλλά, τελικά, να μην παίρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα, γιατί δεν μπορούσε να αξιοποιήσει πολλές από τις ευκαιρίες του.

Με τον Πέλκα «ενεργό» στο ματς, να παίρνει πρωτοβουλίες και να προσπαθεί να πατήσει την αντίπαλη περιοχή, ο Δικέφαλος θα αποκτήσει ένα εξτρά «όπλο» στην γραμμή κρούσης. Και, μάλιστα, πολύ σημαντικό.

Το πιο ενθαρρυντικό σημάδι, λοιπόν, από την χθεσινή αναμέτρηση ήταν η γεμάτη παρουσία του Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος εκτός από τα αγωνιστικά χαρίσματα που έχει γνωρίζει και όσο λίγοι τις ιδιαιτερότητες του ΠΑΟΚ, όντας ένας ποδοσφαιριστής που προέρχεται από τα σπλάχνα του συλλόγου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.