Θετικό πρόσημο η εμφάνιση του Άρη

Βασίλης Μάστορας29 Αυγούστου 2020

Δεν ξέρω ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν τον Αρη να απαντήσει καταφατικά στην πρόταση για τον χθεσινό φιλικό αγώνα με τη Σάλκε, αλλά τελικώς του βγήκε σε καλό. Είθισται οι ομάδες να ιεραρχούν τη δυναμική των αντιπάλων κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ώστε να μην υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση των ποδοσφαιριστών. Πολύ δε περισσότερο όταν μπαίνουν στην εξίσωση δύο αεροπορικά ταξίδια και κοντά τετρακόσια χιλιόμετρα πάνε- έλα. Ο Αρης δεν ασχολήθηκε με όλα αυτά. Απάντησε θετικά στην πρόσκληση-πρόκληση της Σάλκε και τελικώς άξιζε τον κόπο γιατί μέτρησε τις δυνάμεις του, παρότι δεν ήταν όλοι οι παίκτες ετοιμοπόλεμοι, στα δύσκολα.

Ο Αρης έκανε πρεμιέρα στα φιλικά με ερασιτεχνική ομάδα, ανέβηκε level αντιπάλου με τον Πανσερραϊκό και τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της προετοιμασίας, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα αντιμετωπίσει την Κυριακή τη Λάρισα. Ορθολογική προσέγγιση της προετοιμασίας της ομάδας. Η Σάλκε του βγήκε στη διαδρομή και χθες οι «κίτρινοι» δοκιμάστηκαν με έναν αντίπαλο υψηλού επιπέδου, που συμμετέχει σ’ ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και τα πήγαν, τηρουμένων των αναλογιών εξαιρετικά. Το τελικό αποτέλεσμα λίγη αξία έχει. Οχι τόσο γιατί είναι πλασματικό, σε σχέση με την απόδοση των δύο ομάδων, αλλά γιατί οι φιλικοί αγώνες προετοιμασίας έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Ο Αρης απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο προετοιμασίας κατάφερε να έχει το πάνω χέρι σ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα και να δημιουργήσει περισσότερες και κλασσικότερες ευκαιρίες από τους Γερμανούς. Αν είχε και το γκολ, θα ήταν ένα εξαιρετικό μεσημέρι για την ομάδα του Μίκαελ Ενινγκ. Ο Γερμανός που ασπάζεται με δογματισμό πλέον το 4-3-3 το επέλεξε για μία ακόμη φορά χθες και οι παίκτες του το υπηρέτησαν μία χαρά. Με τον Τζέγκο μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς (Μπαγκαλιάνης-Ντάτκοβιτς) και τους Σάσα-Σάκιτς εσωτερικούς μέσους, ο Αρης λειτουργούσε πολύ καλά ανασταλτικά. Πίεζε ψηλά, έκλεινε τους χώρους και κέρδιζε εύκολα την μπάλα όταν αυτή ήταν στα πόδια των παικτών της Σάλκε. Και δεν ήταν μόνο αυτά τα προτερήματα στο παιχνίδι του. Είχε γρήγορη ανάπτυξη τόσο από τον άξονα όσο και από τα πλάγια, αλληλοκάλυψη και κατάφερε να δημιουργήσει έξι ευκαιρίες για γκολ. Κι όλα αυτά πάρα την απουσία του Ματίγια ο οποίος είναι καλύτερος στο δημιουργικό κομμάτι.

Ακόμη ο Ενινγκ θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποίηση για την αγωνιστική συμπεριφορά του Ντάτκοβιτς που έδειξε στοιχεία της εμπειρίας του στα μαρκαρίσματα, για την κινητικότητα του Μπερτόγλιο μεσοεπιθετικά και το ποδοσφαιρικός θράσος που έδειξαν οι νεαροί Σενγκέρκης και Μαρμαρίδης που αγωνίστηκαν 28 λεπτά στα δύο άκρα της άμυνας. Είχαν ταχύτητα στις αντιδράσεις τους και πετυχημένες προωθήσεις. Εμφάνιση με θετικό πρόσημο.

FOCUS

Tώρα που λύθηκαν όλα τα προβλήματα στην εκπαίδευση πρώτου και δεύτερου βαθμού, ήρθε η ώρα οι μαθητές/τριες να γνωρίσουν το cheerleading! Το Υπουργείο Παιδείας έχει υπογράψει εδώ και μερικές μέρες την σχετική εγκύκλιο η οποία επιτρέπει την είσοδο εκπροσώπων της της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ.) σε σχολικές μονάδες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.