Η Ελλάδα έτοιμη για την απόκτηση τριών drones MQ-9 Reaper – Στα κόκκινα ο Ερντογάν

Metrosport Team01 Μαρτίου 2022

Στα σκαριά έχει την απόκτηση τριών αμερικανικών drones MQ-9 Reaper η Ελλάδα.

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο όπου μη επανδρωμένα αεροσκάφη κάνουν όλο και πιο συχνά την εμφάνισή τους.

Έτσι ο ελληνικός σχεδιασμός περιλαμβάνει την προμήθεια τριών αμερικανικής κατασκευής UAVs MQ-9 Reaper μαζί με δύο σταθμούς εδάφους. Το εν λόγω υποπρόγραμμα θα αποτελέσει, κατά κάποιο τρόπο, τη μετεξέλιξη μιας παλαιότερης ιδέας για την προμήθεια από τις ΗΠΑ UAVs MQ-1 Predator.

Λόγω της στρατιωτικής γραφειοκρατίας η συγκεκριμένη ιδέα δεν προχώρησε.

Έτσι η στρατιωτική ηγεσία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην προμήθεια των εν λόγω UAVs. Οι ΗΠΑ έχουν τουλάχιστον 300 από αυτά στο δυναμικό της πολεμικής τους αεροπορίας.

Παράλληλα, έξι MQ-9 Reaper σταθμεύουν στην 100 Πτέρυγα Μάχης της Αεροπορικής Βάσης της Λάρισας και χρησιμοποιούνται για αναγνώριση και παρακολούθηση της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Μαύρης Θάλασσας.

Εφόσον η Ελλάδα προχωρήσει στην απόκτηση των drones, ερωτηματικό θα αποτελέσει η στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μέχρι στιγμής προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τα γεγονότα στην Ουκρανία προκειμένου η Τουρκία να εμφανιστεί ως ο «καλός της υπόθεσης», τη στιγμή που η «χλιαρή» στάση της Δύσης ανοίγει την «όρεξη» για μια πιθανή επίθεση στην Ελλάδα στο μέλλον.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.