«Η Ελλάδα είναι καλύτερη από τη Σλοβενία, πρέπει να παίζουν οι Ελληνες στις ομάδες»

Metrosport Team17 Νοεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή και του ΟΦΗ, Μίρνες Σίσιτς, και μίλησε για το πέρασμά του από την Ελλάδα, με τι ασχολείται στη Σλοβενία αλλά και τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Σλοβενία.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Εχω περάσει από πολλές ομάδες, ήμουν πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Σε όλες τις ομάδες ήμουν μια χαρά, στην Κρήτη ήμουν μια χαρά. Και στον Ηρακλή ήμουν μια χαρά και τις δύο φορές, την δεύτερη φορά ήταν λίγο δύσκολο τα πράγματα. Χρέη στον Ηρακλή υπάρχουν εδώ και 14 χρόνια, είναι τα ίδια προβλήματα εδώ και πολλά χρόνια. Πιστεύω πως θα περάσουν τα προβλήματα για την ομάδα. Εχω πολλούς φίλους στην Ελλάδα, έχω επαφή με αρκετούς από Θεσσαλονίκη».

Για με το τι ασχολείται στη Σλοβενία: «Ξεκίνησα να κάνω ένα σκάουτινγκ για ένα agency στη Λιουμπλιάνα, με τον κορωνοϊό έχουμε μεγάλο θέμα και τώρα θα έπρεπε να έχουμε πάει στη Νιγηρία. Πιστεύω πως για αρκετό καιρό θα είμαστε έτσι, σίγουρα για 3-4 μήνες ακόμη. Από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί δεν μπορούμε να κινηθούμε, δεν επιτρέπεται να πάμε μακριά από το σπίτι μας σε απόσταση ενός χιλιομέτρου. Δεν παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο πολύ, είδα τον Ολυμπιακό με την Σίτι, αλλά με ενοχλεί που στον Ολυμπιακό που παίζουν 11 ξένοι, συνέβαινε και όταν έπαιζα εγώ. Τότε έπαιζαν 3-4 Ελληνες, τώρα δεν υπάρχουν Ελληνες να παίξουν».

Για τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με τη Σλοβενία: «Πιστεύω πως η Ελλάδα είναι καλύτερη από τη Σλοβενία. Η Εθνική μου δεν είναι έμπειρη, έχουμε πολλούς νέους, μόνο ο Ομπλακ, ο Κούρτιτς και ο Ιλισιτς είναι έμπειροι. Για μένα η Ελλάδα δεν έπρεπε να είναι σε αυτό το γκρουπ και να παίζει με αυτούς τους αντιπάλους, η Ελλάδα πήρε το Euro και υπήρχε ένα επίπεδο. Δεν είναι κακές ομάδες η Σλοβενία, η Μολδαβία αλλά δεν είναι γι΄αυτό το επίπεδο η Ελλάδα. Πριν κάποια χρόνια έπαιζε κόντρα στην Πορτογαλία και τώρα κόντρα στο Κόσοβο. Ο Φορτούνης κάνει την διαφορά στην Εθνική ομάδα. Χωρίς κόσμο οι αγώνες είναι σαν προπόνηση, δεν είναι το ίδιο».

Για τον Δώνη με τον οποίο ξεκίνησε την καριέρα του στην Ελλάδα: «Ο Δώνης είναι καλός προπονητής και κάνει μια καλή καριέρα. Αν δεν πιστεύετε στους Ελληνες, τότε η Εθνική θα είναι σε αυτό το επίπεδο που είναι τώρα. Ο Δώνης βάζει Ελληνες ποδοσφαιριστές και είναι σωστό αυτό που κάνει».

Για το γεγονός πως η Σλοβενία βγάζει μπασκετμπολίστες και όχι ποδοσφαιριστές: «Γιατί στο ποδόσφαιρο διοικούν άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.