«Η Ελλάδα δεν είναι πρώτη επιλογή για τους παίκτες, άτυχος ο Τσόλακ»

Metrosport Team20 Ιουλίου 2022

Για τους λόγους που οι παίκτες δεν έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την Ελλάδα, τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε Σουηδία και Ελλάδα στο ποδόσφαιρο, τον Τσόλακ και τη μεταγραφή του στη Ρέιντζερς, αλλά και για τον Ιμπραΐμοβιτς, μίλησε στο Metropolis 95,5 ο γνωστος ατζέντης, Σπύρος Τουλίκας.    

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Φράνσον που ήρθε με μεταγραφή στην ΑΕΚ τον περασμένο Δεκέμβριο δεν έπαιξε και μάλιστα η ομάδα δεν πήγαινε και καλά», ανέφερε στο πρώτο του σχόλιο για να προσθέσει: «Ενημερώνομαι για το πώς κινούνται οι ελληνικές ομάδες στα μεταγραφικά. Από το αν θα προκριθούν θα εξαρτηθεί αν θα προχωρήσουν κι σε άλλες μεταγραφές. Ο παίκτης και ο ατζέντης κοιτάνε άλλα Πρωταθλήματα κι αν δεν βρεθεί κάτι τότε στρέφονται εδώ. Η Ελλάδα δεν είναι πρώτη επιλογή. Αλλιώς παζαρεύει ο Ολυμπιακός που παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και όλοι οι παίκτες θέλουν να αγωνιστούν εκεί, αλλιώς ο ΠΑΟΚ και οι άλλες ομάδες».

Για τον Τσόλακ και το γεγονός ότι δεν ταίριαξε στον ΠΑΟΚ:

«Ήταν λίγο άτυχος στη δεύτερη θητεία του στον ΠΑΟΚ. Είχε κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν έβαλε τα γκολ που θα ήθελε. Δεν ήταν και βασικός και αυτό έριχνε την ψυχολογία του. Ο Τσόλακ είχε κάνει φανταστικό παιχνίδι με τη φανέλα της Μάλμε μέσα στην έδρα της Ρέιντζερς κι αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον σύλλογο της Σκωτίας που έκανε την κίνηση βλέποντας ότι έχει πέσει και η τιμή του και έτσι τον απέκτησε από τον ΠΑΟΚ».

Για τις διαφορές σε σουηδικό και ελληνικό Πρωτάθλημα:

«Η Σουηδία ως χώρα σου εξασφαλίζει πιο ασφάλεια σε σχέση με την Ελλάδα. Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, κάθε 25 του μηνός πληρώνεσαι, οι ομάδες δεν αλλάζουν 3-4 προπονητές τον χρόνο, το ρόστερ δεν αλλάζει στη μέση της χρονιάς και στα γήπεδα δεν γίνονται φασαρίες. Το προϊόν έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος γουστάρει το ποδόσφαιρο, τα κανάλια δίνουν περισσότερα λεφτά στις ομάδες, το Πρωτάθλημα είναι πιο υγιές και δεν ξέρεις πριν αρχίσει ποια ομάδα στο τέλος θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Στην Ελλάδα από τις μεσαίες ομάδες και κάτω τα ποσά είναι χαμηλά για τον ποδοσφαιριστή και πολλοί είναι αυτοί που δεν τα παίρνουν κιόλας κι αυτό αναγκάζει αρκετούς ατζέντηδες να μην έχουν την Ελλάδα ως πρώτη προτεραιότητα. Εδώ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει κάθε μέρα. Εγώ προσπάθησα 2-3 φορές να κάνω μεταγραφή στην Ελλάδα αλλά για διάφορους λόγους χάλασε».

Για τον Ιμπραΐμοβιτς:

«Είναι από τους παίκτες που στους μισούς είναι αγαπητός και στους άλλους μισητός. Στη Μάλμε τον είχαν σαν Θεό. Ο ίδιος δεν κρυβόταν ποτέ και έλεγε ότι γούσταρε. Όταν ήταν στους Γκάλαξι είχε πάρει μετοχές από την Χάμαρμπι γεγονός που εξόργισε τους οπαδούς της Μάλμε που γκρέμισαν το άγαλμα που είχαν κάνει προς τιμήν του γιατί διάλεξε να πάρει σύλλογο από την Στοκχόλμη».

Και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ήμουν ποδοσφαιριστής στην Κάλμαρ και ήταν να πάρω μεταγραφή στη Λάρισα μετά το Πρωτάθλημα που κατέκτησε, αλλά δεν προχώρησε γιατί δεν τα βρήκαν οι δύο ομάδες και κατέληξα δανεικός στην Αναγέννηση Καρδίτσας με προπονητή τον Λουκανίδη. Όμως ένας τραυματισμός στο γόνατο με ανάγκασε να σταματήσω το ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.