Η «ελεύθερη»... μετάφραση των ευρωπαϊκών μηνυμάτων

Δημήτρης Μπούζας07 Αυγούστου 2022

Οι αποκλεισμοί με το καλημέρα, οι απαράδεκτες εμφανίσεις και ο κίνδυνος της βαθμολογικής καταβαράθρωσής μας, προειδοποιεί και προϊδεάζει, για μία πέρα ως πέρα αποτυχημένη εκπροσώπηση.

Ξεκινώντας από τον πρωταθλητή, συνεχίζοντας με τον δευτεραθλητή του πρωταθλήματος και συνεχίζοντας με τον κυπελλούχο και με τον τέταρτο που έκλεισε τον κύκλο της εκπροσώπησης μας στην Ευρώπη, είμαστε υποχρεωμένοι να διανύσουμε μια διαδρομή αρκετά μεγάλη και κατά την προσωπική μας άποψη και πολύ ενδιαφέρουσα. Εν αρχή λοιπόν... «η δόξα και το μεγαλείο» του δαφνοστεφανωμένου, για τον οποίο επιβάλλεται να είμαστε περήφανοι όλοι οι Έλληνες κατά τον πρόεδρο του, γιατί προβάλει κατά τον ιδανικότερο τρόπο διεθνώς το ποδόσφαιρο μας. Οντας από χέρι και εκ προοιμίου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, υφίσταται μια άνευ προηγουμένου ξεφτίλα (δεν είναι βέβαια και η πρώτη φορά), με έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό, με την τεσσάρα της Μακάμπι, υποβιβαζόμενος άμεσα στο Γιουρόπα Λιγκ. 

Και εκεί στο πρώτο του παιχνίδι με μια «μικρομεσαία» ομάδα, ισοφαρίζει εν μέσω αποδοκιμασιών και αγανάκτησης των «επιστημόνων» στο 87΄και πηγαίνει στον επαναληπτικό, συνοδευόμενος από μια εμφάνιση πραγματικό έκτρωμα. Εντυπώσεις τις οποίες δεν μπόρεσε να καλύψει ούτε και η πανίσχυρη ερυθρόλευκη προπαγάνδα. Αν σταθείς έστω και για λίγο στα εσωτερικά του, είναι να τον λυπηθείς. Ένα και μόνο περιστατικό αποδεικνύει το στρεβλό σύστημα λειτουργίας του, με την υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων στελεχών για τα μπάζα, όπως ο Καραπαπάς. 

Οι τελευταίοι επιβάλλουν με την δύναμη ενός πανίσχυρου μιντιάρχη και την ανοχή κυβερνητικών στελεχών μονίμως, τις επιδιώξεις τους και τις σκοτεινές τους επιθυμίες, αυτογελοιοποιούμενοι. Και μην μου πείτε ότι δεν είναι διασυρμός του κλαμπ, το να ανανεώνεις εν μέσω ύμνων τη συμφωνία σου με ένα προπονητή τον οποίο θεωρείς κορυφαίο της ιστορίας σου και μέσα σε λίγες ημέρες και μετά από ένα παιχνίδι, να τον απολύεις. Απλά ρωτάμε, ένας σοβαρός σύλλογος όπως θέλει να παρουσιάζεται ο πρωταθλητής μας, είναι δυνατόν να κινείται σε αυτά τα πλαίσια; Η απάντηση βέβαια δίνεται και μέσα στο γήπεδο και προχθές ήταν τόσο εκκωφαντική, που δεν χρειάζεται από εμάς να προσθέσουμε τίποτε παραπάνω. Το μεγάλο αφεντικό μάλλον έχει χάσει την μπάλα. Τι το ήθελε να έχει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη;

Περνώντας στο δευτεραθλητή ΠΑΟΚ, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, γιατί έχουμε τοποθετηθεί αρκετές φορές και πρόσφατα ακόμη εδώ στις «Ελεύθερες Σκέψεις». Οι υπεύθυνοι (κόουτς, παίκτες, τεχνικός διευθυντής και διοίκηση) δεν έπεισαν με τις εξηγήσεις που αποπειράθηκαν να δώσουν. Η περηφάνια των ΠΑΟΚτσήδων πληγώθηκε. Ο αποκλεισμός μετά την απαράδεκτη εικόνα της ομάδας και στα δύο παιχνίδια, δεν έχει κλείσει τον κύκλο του. Σήμερα ακους και διαβάζεις πως οι επιτελείς του δικέφαλου ασχολούνται με αποδεσμεύσεις και μεταγραφές παικτών για την δεύτερη ομάδα!!! Ενώ ανοιχτές παραμένουν οι πληγές της πρώτης.

Παμε στους κυπελλούχους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αδικήθηκαν από την διαιτησία. Τους θυμίζουμε πως αυτά είναι δανεικά. Δεν πιστεύω να ξέχασαν πως πήραν (μάλλον έκλεψαν) ένα κύπελλο με έναν «στημένο» 100% διαιτητή. Μέτρια η εμφάνιση τους. Αν κάτι αξίζει να επισημανθεί, είναι ότι ο προπονητής τους διατήρησε τη σοβαρότητα του και δεν προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, όπως κάποιοι άλλοι. Ο Γιοβάνοβιτς κερδίζει πόντους σε εκτίμηση από όλους μας.

Δραματικός και ο Άρης στο Ισραήλ. Το ότι έπεσε με εύκολο – σχεδόν ανύπαρκτο αντίπαλο – την πρώτη φορά, δεν του βγήκε σε καλό. Προφανώς και όπως αποδείχθηκε, ο Μπούργος δεν ήταν καλά διαβασμένος και δεν έδειξε πως έχει ασφαλή και τεκμηριωμένη άποψη για πολλούς από τους παίκτες του. Ο Αργεντίνος ασφαλώς έχει την ευκαιρία να παρουσιαστεί πιο έτοιμος, όπως το ίδιο οφείλουν να κάνουν και οι παίκτες που θα χρησιμοποιηθούν. Αυτήν την ευκαιρία του την έδωσε γενναιόδωρα ένας τερματοφύλακας, ο Κουέστα. Ο οποίος όπως όλοι γνωρίζουν, γύρισε την τελευταία στιγμή πίσω. Την τελευταία στιγμή διασώθηκε, από μια σίγουρη μετακίνηση στην Κύπρο. 

Ευτυχώς για τους κίτρινους οι κορυφαίος κατά την προσωπική μας άποψη γκολκίπερ του εθνικού μας πρωταθλήματος, δεν χάθηκε από μια λάθος εκτίμηση. Μέσες – άκρες μέχρι τώρα κι επιγραμματικά, μάλλον έτσι έχουν τα πράγματα. Πιστεύουμε πως κάπου εκεί οδηγεί μία ελεύθερη μετάφραση των ευρωπαϊκών μηνυμάτων που εκπέμπονται από τους εκπροσώπους μας. Τόσο στο Κόνφερνες Λιγκ, όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ. Μας ενδιαφέρουν σαφέστατα, γιατί αφορούν και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα μου πείτε για αυτό το τελευταίο κανείς δεν νοιάζεται. Εδώ προχθές ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ αποκάλυψε ότι στα δύο τελευταία πρωταθλήματα εντοπίστηκαν 40 «στημένα» παιχνίδια και δεν κουνήθηκε φύλλο! Ο Λευτεράκης να είναι καλά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.