Η έκρηξη, το μήνυμα για τη διαιτησία και ο αληθινός ΠΑΟΚ που, ναι, μπορεί

Στέλιος Γρηγοριάδης17 Μαΐου 2021

Aγαπητή Metrosport

Κάτι συμβαίνει, κάποιοι ευθύνονται, κάποιους εντός ΠΑΟΚ δεν τους αντέχει ο Πάμπλο Γκαρσία και το υπονόησε δημοσίως για δεύτερη φορά. Μόνο που οι δημόσιες εκρήξεις παραμονές ενός τελικού Κυπέλλου είναι επικίνδυνες.

Η οργή του για τα μηνύματα που έστειλαν οι διαιτησίες στα δύο τελευταία ματς είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Θα μπορούσε να μην υπονοήσει τον θυμό του γι' αυτές τις διαιτησίες και να μιλήσει χύμα, αλλά θα ήταν σίγουρο ότι θα τον τιμωρούσαν. Σημασία έχει να πάρει το σύστημα το μήνυμα που, παραμονές του τελικού, στέλνει ο ΠΑΟΚ και ο Ουρουγουανός φρόντισε να το στείλει, ζητώντας, μάλιστα, έναν πραγματικά καλό διαιτητή σ' αυτόν τον τελικό.

Τέρμα, όμως, από σήμερα αυτές όλες οι συζητήσεις. Εκείνο που προέχει είναι να πάει η ομάδα ήρεμη και απερίσπαστη στο ΟΑΚΑ για να σηκώσει το τρόπαιο. Ηρεμοι και απερίσπαστοι, όχι μόνο οι παίκτες, αλλά και ο ίδιος ο Γκαρσία...

Πάντως, αυτό το χθεσινό τελευταίο ματς των πλέι οφ, εκτός του ότι έδωσε τη δυνατότητα σε ορισμένους παίκτες να “ζεσταθούν” ενόψει του τελικού του Κυπέλλου, δεν πρόσφερε τίποτε απολύτως στον ΠΑΟΚ. Αντίθετα, μόνο ζημία έκανε. Στάθηκε αφορμή να χαθεί το φετινό αήττητο της Τούμπας και προκάλεσε έντονο προβληματισμό για την κάκιστη απόδοση όλων των παικτών με λίγες συμμετοχές που έχουν το κίνητρο να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους. Ολοι τους ήταν χάλια, όπως τα χάλια της είχε και όλη η ομάδα.

Βέβαια, με μια ενδεκάδα χωρίς καμία ομοιογένεια και συνοχή και με έναν Σβαμπ μόνο να προσπαθεί να περάσει κάποιες πάσες της προκοπής, ελλείψει άλλων δημιουργικώνξ χαφ, ήταν βέβαιο ότι τίποτε δεν θα δούμε από ΠΑΟΚ. Ωστόσο, αυτό δεν είναι δικαιολογία, γιατί και ο Αστέρας ήρθε στην Τούμπα με μισή ομάδα, με ενδεκάδα χωρίς επίσης καμία συνοχή και ομοιογένεια. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι έλειπαν, ανάμεσα σε άλλους, οι παίκτες που είχαν πετύχει μέχρι χθες τα 30 από τα 36 γκολ της ομάδας τους στο Πρωτάθλημα.

Το θέμα είναι ότι είδαμε ένα ματς παρωδία, στο οποίο τίποτε απολύτως δεν θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε το απρόσεκτο μαρκάρισμα του Σβαμπ, που έδωσε την ευκαιρία στον Αστέρα να σκοράρει. Ενας ματς σκέτη κακοποίηση του ποδοσφαίρου, από το οποίο ο ΠΑΟΚ δεν έχει να κρατήσει τίποτε. Ούτε καν την καλή απόδοση ενός έστω παίκτη του. Μικρού ή μεγάλου, βασικού ή εφεδρικού.

Ετσι ή αλλιώς, Το Πρωτάθλημα έληξε (επιτέλους...), ο ΠΑΟΚ πέτυχε στον στόχο της παρηγοριάς, παίρνοντας τη δεύτερη θέση και τώρα απομένει η προσπάθεια για την επίτευξη του τελευταίου από τους τρεις αληθινούς στόχους της σεζον, η κατάκτηση του Κυπέλλου. Μπορεί ο ΠΑΟΚ; Ναι, ο αληθινός ΠΑΟΚ μπορεί...

ΥΓ. Γελοία 100% η διαιτησία του Τζοβάρα. Με τα φάουλ που σφύριξε και δεν σφύριξε έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ ανικανότητας. 12-0 ήταν υπέρ του Αστέρα τα φάουλ στο πρώτο ημίχρονο! Το πρώτο φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ το έδωσε στο 47'! Αντίληψη μηδέν ο άνθρωπος. Οπως οι 9,5 στους 10 Ελληνες διαιτητές δηλαδή.

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.