Η «έκρηξη» της... ονοματολογίας θολώνει το μεταγραφικό σκηνικό

Δημήτρης Μπούζας07 Ιουνίου 2022

Ισχυρό χαστούκι από τον πρόεδρο της ΦΙΦΑ σε Θεοδωρίδη, Αυγενάκη, Κλάτενμπεργκ και Ολυμπιακό! Προσωπική επιστολή με τη οποία συγχαίρει θερμά τον Τάκη Μπαλτάκο για την εκλογή του και του υπόσχεται πλήρη στήριξη.

Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρακτηρίσουμε βιαστικούς, όλους όσους περίμεναν να επαληθευτούν κάποιες προσδοκίες τους, οι οποίες έχουν σχέση με τον φόβο της εμφάνισης και πάλι του φαινομένου των απεγνωσμένων – και συνήθως ατελέσφορων – μεταγραφών της τελευταίας στγιγμής. Θα μου πείτε ότι ο χρόνος αρκεί. 

Θα συμφωνούσα μαζί σας, με την προϋπόθεση όμως ότι υπάρχει σοβαρός προγραμματισμός και ως εκ τούτου μπορούν να ηρεμήσουν οι ανησυχούντες. Οταν όμως βλέπεις σήμερα και μέχρι τώρα ένα τόσο ρευστό σκηνικό, με ένα καταιγισμό ονομάτων, υποψήφιων στόχων και συμφωνιών που διακινούνται ανεύθυνα και διαψεύδονται σχεδόν άμεσα, προβληματίζεσαι. 

Είναι αλήθεια πως κάποιες από τις ομάδες της Σούπερ Λίγκα στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου έδειξαν τεράστια κενά και έλλειψη εναλλακτικών λύσεων. Ανάμεσα σε αυτές και ο ΠΑΟΚ, για τον οποίο όμως μπορούμε να πούμε ότι αυτή τη στιγμή κινείται προς τη σωστή κατεύθνση και μέχρις ενός σημείου, δείχνει ότι μπορεί να εκπληρώσει στο ακέραιο την υπόσχεση που έχει δώσει ο ηγέτης του. 

Και λέμε μέχρις ενός σημείου, γιατί οπωσδήποτε αναφερόμαστε όχι στους δευτεροκλασάτους και στα «λαβράκια» που παρουσιάζονται με τόση βιασύνη, αλλά σε παίκτες σοβαρούς και ποιοτικούς που έρχονται (Σοάρες, Κουαλιάτα) και σε αυτούς που βρίσκονται κοντά σε συμφωνίες με τον τεχνικό διευθυντή του δικεφάλου Πορτογάλο Μπότο. 

Επί του προκειμένου, εικάζεται πως θα απουσιάσει από το ρόστερ ο Κρέσπο, ενώ πιθανότητες υπάρχουν για τον Τσιφτσή ίσως και για τον Μιτρίτσα. Χθες ο νεαρός τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο OPEN επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά, αυτά που εξαγγέλθηκαν από την πρώτη στιγμή που του έδωσε εντολή ο Σαββίδης, για σοβαρές κινήσεις που θα ξαναστήσουν μια ισχυρή ομάδα.

Περνώντας στον Ολυμπιακό, διαπιστώνουμε κάποια περίεργα πράγματα. Έχει κολλήσει η μεταγραφική δραστηριότητα για αρκετό καιρό στις συζητήσεις με την ανανέωση του συμβολαίου του Ελ Αραμπί και στην πώληση του Μασούρα στην Τραμπζονσπόρ. Στην πρώτη περίπτωση το παζάρι είναι σκληρό. Ο Μαροκινός πρώτος σκόρερ του θρύλου δεν κάνει πισω. 

Βέβαια εδώ παρουσιάζεται ως πίεση, η εναλλακτική λύση του Αμπουμπακάρ Καμαρά από τον Άρη, για τον οποίο βέβαια ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πληρώσει και τον Άρη αλλά και τη Φούλαμ, με δεδομένο το γεγονός ότι ο Καρυπίδης απέκτησε τον παίκτη με έναν έξυπνο διακανονισμό (εξόφληση του ποσού σε βάθος τετραετίας). Ενδιάμεσα υπήρξε και η ενόχληση της «επιστροφής» του Σεμέδο με κούριερ από την Πόρτο, από τη στιγμή που ο Κονσεϊσάο τον χαρακτήρισε σχεδόν ανεπιθύμητο. 

Άσχετα αν οι ερυθρόλευκες εφημερίδες έγραφαν ότι ο Σέρτζιο τον ήθελε σαν τρελός! Βέβαια παρατηρήθηκε το εξής περίεργο σε ότι έχει σχέση με το μεταγραφικό σχεδιασμό του πρωταθλητή. Ενώ με τη λήξη της σεζόν πλασαρίστηκαν στα Μέσα υποψήφιες προσθήκες με μεγάλα ονόματα, αποσύρθηκαν οι περιπτώσεις τους σχεδόν άμεσα και μόλις εμφανίστηκαν οι πρώτοι ανταγωνιστές. 

Ο Μαρτίνς στις τελευταίες δηλώσεις του χαρακτηρίζει το υπάρχον ρόστερ ώριμο και έτοιμο να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις της νέας χρονιάς. Αν λέει κάτι αυτή η πρόσφατη δήλωση του, το αφήνουμε σε εσάς να το κρίνετε. Για εμάς παραμένει ερωτηματικό το γεγονός ότι ενώ έχει μεγάλη άνεση πλέον ο πρόεδρος του δαφνοστεφανομένου κι ενώ έχει υποστεί σχεδόν γελοιοποίηση στην προηγούμενη ευρωπαϊκή του παρουσία (αλησμόνητο ξεφτιλίκι από την Λουντογκόρετς στο Τσάμπιονς Λιγκ και από την Αταλάντα στο Γιουρόπα Λιγκ) και όλοι περίμεναν να κάνει το μεγάλο άλμα, βλέπουμε μια αβουλία και μια μυστηριώδη ακινησία που δεν εξηγείται.

Προχωρώντας στον Άρη και πάντοτε έχοντας κατά νου ότι οι κιτρινόμαυροι κινούνται έξυπνα στις μεταγραφές, προσθέτοντας δε αυτή την χρονιά και δικλείδα ασφαλείας με την παρουσία του Μπούργος, οι διεργασίες είναι εντατικές και αφορούν όχι μόνο προσθήκες και ανανεώσεις αλλά και προτάσεις αγοράς παικτών από το κιτρινόμαυρο ρόστερ. 

Μέχρι στιγμής έχει... ακουστεί ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται πρωτίστως για τον Καμαρά και δευτερευόντως για τον Μαντσίνι και ότι η ρουμανική Ραπίντ Βουκουρεστίου ετοιμάζει πρόταση για τον Γκανέα. Στο περιθώριο αξίζει να σημειωθεί ότι η πόρτα της ΑΕΚ έχει κλείσει για τον Σούντγκρεν μετά και τις τελευταίες εμφανίσεις του Ρότα και ως εκ τούτου οι επιτελείς των κιτρίνων έχουν το πάνω χέρι στις συζητήσεις μαζί του. 

Πολλά ονόματα διακινήθηκαν για τους κιτρινόμαυρους εξαιτίας της ανάληψης πρωτοβουλιών από τον Μπούργος και των σχέσεων που έχει με την Ατλέτικο Μαδρίτης (Αρίας, Πάουλο, Γκαρσές, Καμέγιο, Ρικέλμε και Μογέχο). Φεύγει ο Μπερτόγλιο και στην περίπτωση που ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Καμαρά στον Ολυμπιακό, σίγουρα θα προκύψει θέμα της κάλυψης μιας πολύ σημαντικής απώλειας.

Μια ματιά και προς τη μεριά της ΑΕΚ, την οποία αποχαιρετά ο αξιόλογος Άμραμπατ και για την οποία το ενωσίτικο ρεπορτάζ αναφέρει, αφού διακινεί και μία νέα σειρά υποψήφιων στόχων, ότι αυτή θα περιοριστεί σε ότι ακριβώς θέλει ο νέος τεχνικός Αλμέιδα. Θεωρείται σίγουρο ότι επιστρέφει ο Αθανασιάδης, ενώ θα αποκτηθούν σέντερ μπακ, δημιουργικό χαφ και εξτρέμ. Σίγουρα θα έχετε πληροφορηθεί ότι ο Λοντίγκιν κατέληξε στον Παναθηναϊκο. Ο πανέξυπνος Γιοβάνοβιτς είδε αυτό που δεν έβλεπαν άλλοι και κέρδισε ένα σπουδαίο τερματοφύλακα.

ΥΓ: Το χαστούκι αυτή τη φορά ήταν πιο δυνατό. Αυγενάκης, Οικονόμου, Θεοδωρίδης ακόμη να συνέλθουν. Ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο νέο πρόεδρο της ΕΠΟ τον... «απεχθέστατο» στο σύστημα. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.