Η εισαγγελέας καλείται να πάρει θέση για τους περιοριστικούς όρους του Λαγού

Metrosport Team21 Οκτωβρίου 2020

Η Αδαμαντία Οικονόμου προσκόμισε το βούλευμα 1184/21-7-2015 με το οποίο διατασσόταν η προφυλάκιση του Ιωάννη Λαγού για παραβίαση περιοριστικών όρων.

Ο δεύτερος συνήγορος του Γ. Λαγού διάβασε στο δικαστήριο δήλωση του εντολέα του, που έκανε λόγο για «πλάνη του δικαστηρίου» ως προς τη «δήθεν παραβίαση περιοριστικών όρων», επιακλούμενος τα βουλεύματα που ακολούθησαν του βουλεύματος του 2015.

Η έδρα έχει ήδη απαντήσει ότι τα βουλεύματα δεν λειτουργούν σαν Εφετείο και ασφαλώς δεν αντικαθιστά το μεταγενέστερο το προγενέστερο.

Ο συνήγορος ζήτησε να διερευνηθεί ποιος έδωσε εντολή να σταματήσει ο Γ. Λαγός στο αεροδρόμιο, καθώς και να διαβαστούν δηλώσεις του Γ. Λαγού (από βίντεο) που λέει ότι εάν καταδικστεί και δεν δοθεί αναστολή, θα είναι εδώ για να εκτίσει την ποινή του.

Ο συνήγορος του Γ. Λαγού μετέφερε στην έδρα τις ευχαριστίες του εντολέα του ο οποίος κρίνει ότι οι χειρισμοί του δικαστηρίου θα τον βοηθήσουν να δικαιωθεί στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια στα οποία θα προσφύγει.

Επίθεση στην έδρα εξαπέλυσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Ι. Λαγού, λέγοντας γιατί το δικαστήριο ζήτησε μόνο το βούλευμα του 2019.

Πρόεδρος: Το δικαστήριο δεν ζήτησε βούλευμα του 2015, αλλά αν υπάρχει τυχόν βούλευμα για παραβίαση περιοριστικών όρων από τον Ι. Λαγό και η εισαγγελέας προσκόμισε του 2015.

Συνήγορος Λαγού: Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το δικαστήριό σας δεν ήξερε ότι υπήρχαν άλλα δύο βουλεύματα. Αυτά γιατί δεν τα διαβάζετε;

Πρόεδρος: Τα ανέγνωσε η κυρία εισαγγελέας

Συνήγορος Λαγού: Υπάρχουν όμως και αυτά

Πρόεδρος: Τα δύο επόμενα βουλεύματα δεν λειτουργούν σαν Εφετείο

Τον λόγο πήρε η εισαγγελέας της έδρας, η οποία χαρακτήρισε «έντονο το ύφος» με το οποίο της απευθύνθηκε χθες η πρόεδρος και επανέλαβε γιατί πρότεινε αναστολή έκτισης της ποινής όλων των χρυσαυγιτών, πλην του Ρουπακιά, μέχρι την εκδίακαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Επανέλαβε ότι έχουν γνωστή διαμονή, δεν είναι ύποπτοι φυγής, θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη και άλλα.

«Επειδή αναφερθήκατε στον Νικόλαο Μιχαλολιάκο, που καταδικάστηκε σε ηλικία 22 ετών, η πράξη αφορά κατοχή εκρηκτικών πυροτεχνημάτων για την οποία του επιβλήθηκε ποινή έντεκα μηνών. Και όχι για έκρηξη όπως ανέφεραν σε ΜΜΕ συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής χρησιμοποιώντας ανοίκειες προς το πρόσωπό μου φράσεις», πρόσθεσε η εισαγγελέας.

Για την παραβίαση των περιοριστικών όρων από τον Ι. Λαγό η εισαγγελέας υποστήριξε ότι μετά το βούλευμα του 2015 ακολούθησε νέο βούλευμα το 2019 ήρε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και του επέτρεψε να ταξιδεύει στο εξωτερικό.

«Εν όψει των ανωτέρω είναι προφανές ότι ο κατηγορούμενος δεν παραβίασε εκ προθέσεως τους περιοριστικούς όρους και από το 2015 τους τηρεί ανελλιπώς», είπε επίσης και ρώτησε το δικαστήριο: «Συνεπώς σε ποια παραπλάνηση προέβη το δικαστήριο εκ μέρους της εισαγγελέως της έδρας;»

Ο γραμματέας αναγιγνώσκει το βούλευμα 1184/21-7-2015 με το οποίο διατάσσεται η προφυλάκιση του Ιωάννη Λαγού για παραβίαση περιοριστικών όρων. Το έγγραφο αποδεικνύει ότι η εισαγγελική πρόταση, που ανέφερε ότι «οι κατηγορούμενοι δεν έχουν παραβιάσει περιοριστικούς όρους», είχε παραλείψεις. Η πρόεδρος επισήμανε οι οι εφέτες υιοθέτησαν την εισήγηση του αναπληρωτή εισαγγελέα της δίκης, Στέλιου Κωσταρέλου.

Με το που ανέβηκε το προεδρείο, ο πρώην βουλευτής μπήκε στη δικαστική αίθουσα και κάθισε αρκετά πιο πίσω από τους άλλους συγκατηγoρούμενούς του που είναι παρόντες.

Έξω από τη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ο πρώην βουλευτής που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και έξι μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Κατά την εκφώνηση του ονόματός του ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε: «Είμαι παρών και θα ήθελα τον λόγο μετά την εκφώνηση των ονομάτων».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.